In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juni 26, 2006

grote schoonmaak

Na het werk op de camping zijn we weer lekker naar ons huis gegaan om te kijken wat we konden doen. Eerst maar de modder van de vloer gedweild, want een zooitje is het wel hoor.
Daarna is Paul in het woongedeelte verder gegaan en zijn Sabine en ik de gang onder handen gaan nemen. Op de muren en deels op het plafond zat het namelijk helemaal vol met modder. Nu kun je dit er met de hogedrukspuit proberen af te spuiten en dat gaat ook best aardig, maar dan houd je geen muren meer over. In de kelder is dit ook gebeurd en daar moet opnieuw gestuct worden.
Dus we zijn met borstel en schuursponsjes aan de slag gegaan. Een flinke hoeveelheid werk, een nog flinkere hoeveelheid stof, maar het ziet er nu weer heel aardig uit. Als we hier nog een laag latex overheen smeren, zie je nergens meer wat van.

Paul is in de loop van de middag nog even met de kinderen naar het zwembad gegaan. Die hadden natuurlijk vanaf woensdag helemaal niets meer aan ons gehad, dus we vonden dat ze dat wel verdiend hadden.
Ik was ondertussen in de gang verder aan het schuren en reed ook elk uur nog even naar de camping om de was te doen daarzo. Je maakt nu eenmaal een hele hoop vies met dit modderige werk dus de hoeveelheid was liegt er niet om.
Om half vijf waren Paul en de kinderen weer terug en ik ben om kwart voor vijf naar de camping gegaan om daar nog een uurtje buro te draaien. (en natuurlijk nog de was te doen, haha)
Paul ging thuis nog wat dingetjes afmaken en vervolgens een verjaardagsmaal voor zichzelf koken. Een lekkere bak macaroni, want van de restaurantmaaltijden hadden we toch echt even genoeg.

Doordat we nu in de caravan van m´n schoonouders slapen, lijkt het echt net alsof we op vakantie zijn. Werkvakantie dat wel, maar toch, we vinden het wel grappig eigenlijk.
´s Avonds zijn we voor de tv gaan liggen om naar het voetbal te kijken. Vonden we wel grappig voor een keertje. Nou hebben we onder tafel gelegen van het lachen om het recordaantal gele kaarten (sorry voetbalfans) en hebben weer even genoeg voetbal gezien voor de komende 2 jaar ofzo.

Als het goed is, is er op dit moment een bedrijf in ons huis met speciale apparatuur om onze kelder weer goed droog te stomen. Ben heel benieuwd hoe het gaat worden.
Volgens Christoph kunnen we wel eens een maand uit onze woning verdreven zijn, omdat die apparatuur zoveel herrie maakt. Nou ja, we zien het wel, straks eerst maar eens kijken of ze er echt zijn.

Verder kan ik nog steeds iedereen aanraden om hier op vakantie te komen. Het weer is fantastisch mooi. Beetje warm om echt heftige dingen te gaan doen, maar perfect voor dagen in het zwembad en een beetje rondlummelen.
Blijft toch grappig dat ik sinds augustus afgelopen jaar continu het gevoel heb op vakantie te zijn...