In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, juni 27, 2006

is 3x scheepsrecht of gewoonweg teveel ??

Sinds gister een uur of 12 ´s middags staat er bij ons in de kelder een apparaat te blazen om de kelder droog te krijgen. Volgens de meneer van de betreffende firma duurt het 4 tot 8 weken voordat het zaakje helemaal droog is.

Vanochtend eerst thuis het een en ander opgeruimd. Daarna naar de camping om daar de administratie die er ondertussen weer lag weg te ruimen. Paul bleef thuis om te wachten op de meneer van Telekom die ervoor ging zorgen dat we weer telefoon en internet zouden krijgen.
Na het ochtendwerk eerst naar huis om daar de hal zover klaar te krijgen dat ik vandaag of morgen kan gaan verven. Dus de laatste rommel eruit en zoveel mogelijk stofvrij maken.
Toen lekker het eten in mekaar geflanst, terwijl Paul bij een klant vandaan de kinderen uit school ging halen.

Na het eten lekker geluierd en daarna weer naar de camping, want ik had beloofd dat ik een lampje zou vervangen bij de garage (die was gisteravond erg irritant aan het flikkeren) en de vlaggen op zou hangen.
Even kort overlegd en besloten dat we de vlaggen eerst maar eens moeten wassen, ze waren erg vies geworden nadat ze de laatste tijd een aantal keer heel snel gestreken moesten worden vanwege slecht weer.

Tegen een uur of 4 was ik klaar bij de garage en omdat het ondertussen weer was gaan onweren snel naar de caravan waar de kinderen tv zaten te kijken. Ze zijn erg bang voor onweer dus ik ben snel naar ze toe gegaan. Paul was nog even weg en ondertussen begon het flink te storten. Toen Paul terugkwam, heeft hij eerst de auto zo weggezet dat we geen last zouden hebben van een eventuele hagelbui. Dat was erg goed, want niet veel later kregen we een hagelbui op het dak.
Om 16.49 uur werden we gebeld door Sonja (onze huisbazin) dat Paul meteen moest komen omdat het water weer kwam. Paul is meteen weggereden en nog geen 2 minuten later hing Christoph bij mij aan de telefoon. Waar zijn jullie? De beek komt, of eigenlijk, is er weer!
Lang verhaal kort, we zijn nu dus binnen een week tijd voor de 3e keer ondergelopen. Begin er nu toch een beetje moe van te worden eerlijk gezegd. Gelukkig nu geen materiele schade meer. Daarom lachen we er maar gewoon weer om, iets anders kunnen we er toch niet mee doen.

Ik ben bij de kinderen in de caravan gebleven. Wel frustrerend, want je wilt ook zo graag iets doen in het huis. Maar goed, kinderen opvangen is ook erg belangrijk, want voor hun is het ook erg moeilijk.

Paul heeft tijdens het leegpompen ook weer met allerlei bekenden uit het dorp gepraat, waaronder met de burgermeester die ook was komen kijken. Het is belangrijk dat de mensen weten wat er speelt en ook dat ons bedrijf erg getroffen is hierdoor.

Nu zitten we in de caravan een beetje bij te komen. Beetje internetten en radio luisteren. De kinderen liggen ondertussen weer lekker te slapen. Ik heb eerst bij Joris gelegen tot die in slaap was gevallen, want die wordt helemaal naar van het onweer. Sabine is gelukkig al blij genoeg als er 1 van ons in de caravan is, die slaapt wel gewoon.

Morgen maar weer eens kijken hoe het huis er bij ligt….

4 Comments:

At 27 juni, 2006 22:39, Anonymous Anoniem zei....

Pfffffffffffff geen woorden meer.. houdt het nog op... Was al zo droef van je foto's en dan nu dit weer... Kan je nog een beetje lachen? Als het helpt.. vond nog hagelslag in de kelder ;-) stuur me maar ff per mail je adres.. krijg je 'pakkie' troost :-)
Sterkte vanuit gelukkig weer droog Bad Mitterndorf, Anneke!

 
At 28 juni, 2006 07:05, Anonymous Anoniem zei....

Petra en Paul
Wat een toestand zeg vreselijk.
Ik zou niet weten waar te beginnen.
Veel sterkte met schoonmaken
en toch hopen dat er een olossing komt voor het water probleem

Jolanda

 
At 28 juni, 2006 07:08, Anonymous Anoniem zei....

Petra en Paul
een woord wat een zootje zeg.
Man ik zou niet weten waar te beginnen.
Veel sterkte met opruimen van de zooi
Enb nu hopen dat er wat gedaan word dat het niet meer overstroomt

Jolanda

 
At 28 juni, 2006 11:40, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Paul, Petra en de kinderen, Wat een toestanden zeg en dan duurt het ook nog eens zolang voor alles droog is! Hopelijk is 3x wel genoeg, vreselijk!!
Groetjes, Lida.

 

Een reactie posten

<< Home