In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juni 19, 2006

schweinen

Het was alweer heerlijk weer toen we opstonden en we hebben de kinderen dan ook weer lekker lopend naar school gebracht.
Daarna op m´n fiets geklommen en richting camping gegaan. Nu Christoph er niet is, ben ik degene die het rondje moet rijden om te kijken of er nieuwe gasten zijn of dat er zaken zijn waar relatief snel iets aan gedaan moet worden.
We hadden inderdaad een nieuwe caravan staan, verder zag ik zo snel niets bijzonders, behalve dan dat er weer eens iemand een vuilniszak in de plastic bak had gemikt.
Ik begrijp dat soort dingen echt niet, is het nu zo moeilijk om het in de gewone container te gooien als je geen zin hebt om het afval te scheiden?
Daarna in de blikcontainer was het nog veel fijner, daar vond ik naast flessen, plastic, brood en nog wat zooi ook fijn een paar maandverbandjes! Schweinen sind es! Echt iets anders kan ik er niet van maken. En ik begrijp het ook gewoon niet, ik ben waarschijnlijk ontzettend dom dat ik hier de lol niet van in kan zien.
Maar goed, na m´n handen zeer goed gewassen te hebben, weer het buro open gedaan. Het uurtje was zo weer voorbij, maar ook nu kwamen de klanten eigenlijk pas weer toen ik alweer dicht was. Gelukkig was ik nog op de camping, want ik wilde ook nog even wc-papier bijvullen, maar dat heeft nog 20 minuten geduurd voordat ik daaraan toekwam.

Paul was ondertussen alweer flink onderweg. Hij had weer fijn een aantal klanten vandaag en heeft daar weer goed z´n best moeten doen.
Zelf ben ik om half 1 nog even langs de camping gegaan om mensen aan stroom te helpen en een controlerondje te rijden en ook om 3 uur nog even een rondje gefietst.
Paul kwam toen ook weer thuis en iets na 4 uur gingen we alweer naar de camping omdat er iets niet helemaal goed was met het internet daar.
Natuurlijk weer ongelooflijk staan kletsen daar dus voordat ik het wist was het alweer 5 uur en dus tijd om het buro open te doen.
Aardig druk uurtje gehad en ik geloof dat ik tegen 1 iemand wel een beetje streng ben geweest. Die vond namelijk dat ik Christoph best even kon bellen op z´n vakantie om hem een uitspraak te laten doen die best nog wel even kan wachten. En daarbij kon ik het ook wel afhandelen. Ik heb nu eenmaal afgesproken dat ik alleen maar contact opneem als er iets waanzinnig dringends is en dat doe ik dan ook. Daarvoor heb ik al veel te veel ervaring met mensen die zichzelf en hun wensen zo belangrijk vinden dat ze er niet bij nadenken dat ze zelf op hun vakantie ook niet voor het werk gestoord willen worden. Maar goed, dat is ook goed afgelopen en om 6 uur zijn we lekker thuis broodjes gaan eten.
De kinderen zijn al tegen een uur of 7 naar bed gegaan, want ze waren allebei zo moe. Sabine is helemaal zenuwachtig voor morgen als ze met school naar de Schwarzsee gaan. Volgens Sabine mogen er morgen nog ouders mee, dus Paul heeft haar al beloofd dat hij wel mee wil gaan met ze. Dat heeft haar wel weer een stuk gerustgesteld.

Paul moest vanavond ook nog even langs klanten en ik heb me maar weer eens op de strijk gestort, want daar lag weer een flinke berg van.