In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, december 16, 2006

Zaterdag

En toen was het alweer zaterdag. Gisteren was zoals voorspeld erg druk. Vanaf 8 uur ´s ochtends tot ongeveer 4 uur ´s middags (met 2 uur middagpauze, hard nodig om kinderen lopend van school te halen, te eten en daarna weer lopend terug te gaan) bezig geweest voor de camping.
Bij de huurders van onze huurcaravans al meteen een klein probleempje geconstateerd, de wc opvangbak wil niet makkelijk uit de caravan komen. Maar eens gaan bedenken hoe we dat op gaan lossen, wil natuurlijk wel dat de mensen straks makkelijk hun vuilwaterbak kunnen legen (anders moet ik het nog doen, jakkes).

Toen hard aan de slag voor de gourmet ´s avonds. Om vijf uur kwam Paul ook weer thuis en zo zijn we samen flink bezig geweest zodat we om zes uur dan ook helemaal klaar waren.
Het was heel erg gezellig. De kinderen waren ook zo blij dat Günther en Nelli met hond Genie er waren. Sabine heeft alweer met ze afgesproken dat zij in de kerstvakantie een keer bij ze gaat logeren.
Joris was om half acht helemaal op van alle spanning, de drukke dag (Sabine en Joris waren ook nog gaan sleeën op de Schusterbühel) en het eten. Toen ben ik even samen met hem gaan liggen zodat hij weer rustig kon worden. Na ongeveer een kwartier viel meneer dan toch in slaap. Toen kwam ook Sabine dat ze ging slapen. Die was ook hartstikke moe.
Nog even gezellig na zitten praten en tegen half tien gingen ze weer naar huis. Hondlief moest ook nog even een rondje lopen dus het was weer hoogste tijd.

Toen zijn Paul en ik nog even gezellig een drankje gaan halen. Hebben zitten würfelen zonder de verplichte alcoholconsumpties. Met een stel jonge gasten die de lol van het spel inzien zonder dat je volledig bezopen naar huis moet. Was wel leuk. Ik vind het best moeilijk, aan de ene kant ben ik dol op bluffen en wil dat dan ook wat te vaak doen, aan de andere kant wil je toch ook niet te vaak nat gaan. Maar goed, wel erg leuk.

Daarna nog even verder gegaan naar de andere kroeg. Daar nog heel gezellig zitten praten, Paul heeft nog een spelletje met de krokodil (tanden wegdrukken) gedaan, terwijl ik weer ontzettend ben geplaagd door mijn vriendelijke vriend.
Nog even met 2 jongens zitten praten en om half 1 zijn we ook weer naar huis gegaan.

Vanochtend waren de kinderen rond 8 uur weer wakker (wij dus ook), maar toch lekker in bed blijven liggen.
Toen ik gebeld werd met de melding dat er alweer een schwein bezig geweest was op de camping (in de damestoiletten alles volstoppen met wc papier en gebruikt maandverband) even die kant op gegaan om te bepraten wat we er aan zouden kunnen doen. Blijft moeilijk hoor, ook als je weet wie het gedaan heeft, is het een probleem dat slecht op te lossen is. Om te beginnen in ieder geval diegene zelf de zooi op laten ruimen dat scheelt ons weer viezigheid.

Toen weer snel naar huis om nog wat af te maken voor de nieuwsbrief. Paul is ondertussen heel hard bezig met een infosysteem voor op de camping. Zo´n beeldscherm waar allerlei informatie overheen loopt. Met een beetje geluk kunnen we het vanmiddag naar gaan zetten.
Het wordt nog wel eens wat op die camping :D

Nu maar eens gaan beginnen met de verwerking van de restjes van gisteren. Kunnen we zodadelijk ook weer lekker eten.