In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, november 29, 2006

Geen beeldscherm voor de kinderen

Omdat de kids de afgelopen dagen niet te genieten waren (als ze niet voor danwel achter een beeldscherm mochten zitten tenminste) hebben we een algeheel beeldschermverbod afgekondigd. Wel moeilijk met een vader en moeder die allebei halve tot hele dagen met de pc aan het werk zijn, maar het werkt wel!
De playmobil en lego zijn weer ontdekt net als het knutselen.
En ze zijn een stuk vrolijker en makkelijker in de omgang, echt ongelooflijk.

Het is wel moeilijk om het ze te verbieden, vandaag hebben ze allebei toch even op de nintendo gespeeld en dan merk je meteen dat het humeur met het spelen verslechterd. Heel raar, je zou juist zeggen dat je een beter humeur krijgt als je iets leuks mag doen.

Verder hebben we vandaag een verrassing binnen gekregen. Er stond zomaar een heel groot pakket bij ons voor de deur. Het was zeker niet van de postbode, want die zou aangebeld hebben en dat was er niet.
Toen we het na de gitaarles van Sabine openmaakte (ze was binnen 10 minuten na de les thuis, normaal doet ze daar een half uur tot 3 kwartier over) bleek dat het van Sinterklaas kwam. Een pakket vol met hollandse lekkernijen.
Kruidnoten, friese pepernoten, echte pepernoten, schuimpjes, gevulde muizen, een banketletter, marsepein, chocoladeletters en nog meer van dat lekkers. Wij zijn blij, wij zijn blij! De kinderen mogen morgen allebei een trommel met lekkers mee naar school nemen, ook om uit te delen.
We vieren Sinterklaas dan wel niet, doen gewoon mee met de Oostenrijkers hier, maar het lekkers willen we wel graag uitdelen, dat kennen ze hier niet, dus is wel erg leuk.

Ik denk dat ik nu maar eens een stukje van mijn chocoladeletter ga proeven. Heeeeerlijk en ik had vandaag juist zo´n zin in choco dus de Sint had het heel goed geplanned.