In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 14, 2007

Joris en het biljart

Nadat we gistermiddag Sabine naar Günther en Nelli hebben gebracht, zijn we verder gereden naar de Papalapub. Joris was eerst een beetje verlegen en onwennig, maar doordat er niet al teveel mensen waren, ging het best goed. Colaatje gedronken en gezellig zitten kletsen.
Joris had ondertussen de biljarttafel ontdekt en was fanatiek aan het biljarten. Prachtig, want hij komt er maar net bovenuit en dan met zo´n grote keu rondlopen dat ziet er zo leuk uit.
Hij heeft er heel wat euro´s ingegooid en vond het tegen half vijf maar wat jammer dat we naar de camping moesten. Daar is Joris heel stoer zelf met z´n tasje met spullen naar opa en oma gegaan, terwijl ik een uurtje dienst heb gedraaid.

Daarna weer terug naar Paul gereden, die nog een goed uurtje heeft staan après-ski draaien. De stemming zat er lekker in, maar om iets over zevenen liep de zaak leeg omdat iedereen ging eten.
Zelf nog even zitten praten en daarna in de auto geklommen om ook ergens een hapje te halen.
Eerste stop was de Kupferstuberl in Kirchberg. Erg leuk zaakje, maar ook erg bekend dus vol. Ach, geen probleem hadden we eigenlijk ook wel verwacht. Daarom naar het asiatische restaurant in Kitzbühel gereden. Daar staat de muziek heel zacht op de achtergrond, is het verder lekker rustig en het eten is goed. Dus daar heerlijk zitten eten en toen naar huis gegaan.
We hadden gepland om te gaan stappen, maar mijn fijne collega was zo ongelooflijk dronken om 7 uur dat ik al had beloofd om de zondagochtenddienst te draaien. En ik had geen zin om met een giga kater in het buro te zitten dus een lekker rustig avondje ervan gemaakt.

Ik was dan ook erg verbaasd toen ik vanochtend richting camping reed en de eerste auto die ik zag toen ik de weg op wilde draaien, die van Christoph was. Maar goed, toch naar de camping, want dat had ik nu eenmaal beloofd. Even later kwam Christoph die zich afvroeg wat ik daar in hemelsnaam deed. Ik geloof dat ik toen even boos ben geworden.

Vandaag wordt wel weer een gezellige dag. We hebben om 12.00 uur afgesproken met Günther en Nelli bij Massimo. Daar gaan we dan lekker met z´n 6-en eten en Paul moet vanmiddag weer plaatjes draaien in de Papalapub. De zangeres die zou komen, heeft geen stem meer dus werd Paul gisteren gevraagd of hij alsjeblieft weer de middagdienst kon draaien. En daar wij vrienden altijd proberen te helpen als we kunnen..... staat Paul vanmiddag weer lekker plaatjes op te leggen.