In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, maart 01, 2007

taartmaakdag

Vandaag was het dan weer zover. Ik mocht een taart maken!
Ik wilde Joris op school eigenlijk stokjes met kaas/worst/kerstomaatje laten tracteren, maar daar was hij het absoluut niet mee eens.
Mamma, IK WIL EEN RENNWAGEN TAART!!!

Tja, wat doe je dan als mamma zijnde...je maakt een rennwagen taart. Natuurlijk een rode Michael Schumacher taart, want met minder wordt ook geen genoegen genomen.
Eerlijk is eerlijk, ik heb wel eens gedetailleerdere taarten gemaakt, maar Joris is er zeer mee in z´n sas.
Ik heb een aantal foto´s van de opbouw van de taart hier verzameld, dan kunnen jullie eens zien hoe zoiets in z´n werk gaat.

Om te beginnen heb ik de grondplaat gemaakt. Deze ingesmeerd met donkergrijze suikermassa. Dit nog eens extra zwart gespoten met kleurstof en daarover nog een heel laagje zwarte, eetbare glitterstukjes die de afgesleten stukjes van de banden moeten voorstellen. Nog een paar curbstones erbij en toen vond ik dat mooi genoeg.
Toen de cake in vorm gesneden:


Dan de cake ingesmeerd met warme abrikozenjam (kijk dat ingespannen hoofdje eens) om te zorgen dat de kruimels straks niet zorgen voor allerlei bobbeltjes in de suikerlaag:


Vervolgens de grote suikerlaag er voorzichtig overheen draperen en bijsnijden:


Hierna volgen de details:


De taart voorzichtig overgeheveld naar de grondplaat en daar de wielen eraan gezet, de assen zilverachtig gekleurd en het spuitwerk gemaakt.
Toen wilde Joris toch echt eindelijk eens op de foto met z´n taart:


En nog een foto van alleen de taart:


Daarna heb ik Joris naar de camping gebracht, want de kinderen zouden bij opa en oma gaan eten. Alleen Sabine was natuurlijk weer eens niet klaar met haar huiswerk dus die moest nog even wachten.
Snel weer naar huis gereden en naast Sabine gaan zitten om te zorgen dat ze haar huiswerk eens af zou maken. Een klein uur later was zij dan ook eindelijk klaar en mocht ze ook naar opa en oma.
Ik heb toen nog even bij Christoph in het buro staan kletsen en ben daarna naar Paul gegaan die weer apres ski stond te draaien.
Iets na zes uur was hij ook klaar en zijn wij samen een putentoast gaan halen in de kegelstüberl. Daar moesten we na de maaltijd natuurlijk ook meteen weer een schnaps drinken van Gottfried.
Toen we die achter de kiezen hadden weer snel naar de camping gereden om de kinderen op te halen. Paul moest nog even bij mensen langs die problemen hadden om het internet op te komen en daarna is hij doorgegaan naar vriend Marco.
Ik heb de kinders opgehaald en weer in bed gestopt. Per slot van rekening is het morgen een belangrijke dag voor Joris dus die moet uitgeslapen zijn.

Zelf heb ik toen nog een tweede taart in mekaar gezet. De ene is voor op school, de andere nemen we denk ik maar mee naar het campingrestaurant om daar op te eten als alternatief feestje. We gaan morgen met de familie daar eten voor Joris zijn verjaardag en Joris heeft ook Christoph uitgenodigd dus dan kan die daar ook snel even langs komen (moet ´m nog wel zo gek zien te krijgen, hoewel hij voor Joris veel doet).

Was weer een lekker dagje vandaag. Leuk om weer eens een taart in mekaar te zetten. Het is dat het zo ontzettend veel werk is en zo zoet om op te eten, anders zou ik het toch wat vaker willen doen.