In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, mei 13, 2007

Het moederdageten

Zoals gezegd, we waren er nog nooit geweest, maar wilden het wel eens proberen.
Restaurant Schwedenkapelle. Naast de hier beroemde Schwedenkapelle: bis hier kamen die Schwedische Reiter aber nicht weiter.
Geen idee wat we moesten verwachten, maar ze hadden nog plaats genoeg (d.w.z. we waren de enigen!). De mensen waren in ieder geval erg vriendelijk en zeer gecharmeerd van onze kinderen die zich fantastisch, maar dan ook echt fantastisch hebben gedragen.

Natuurlijk moesten we eerst uitzoeken wat we wilden. Mijn oog was gevallen op het moederdagmenu en tot grote verbazing van de superaardige jongeman die ons bediende, wilde ons tweetal allebei ook dat menu. Weliswaar dan in kinderportie dus de helft, maar toch.

Paul vond het menu te groot en koos voor vooraf een Bärlauchsuppe en vervolgens Kalbsbacken mit artischockeherzen und kartoffelpuree

Maar eerst kregen we als groet uit de keuken: krensuppe en paprikamousse.
Een klein voorafje maar door de mooie ronde smaak erg lekker.
Drie personen waren er sowieso weg van, alleen Joris was niet te spreken over de paprikamousse, daarentegen was de krensuppe zo weg.

Toen het moederdagmenu:
spargel mit ricottamouse (koude asperges met een zure dressing, waarnaast een paprika-ricottamousse werd geserveerd). Sabine en ik vonden het allebei erg lekker, Joris vond dit helemaal niets en ging verder met een stukje olijvenbrood met krensmeersel.

Schäumige bärlauchsuppe (tja, bärlauch een kruid waarvoor ik nog geen nederlandse vertaling heb gevonden, maar de smaak zit tussen bieslook en knoflook in). Hier waren we allemaal helemaal weg van. Superlekker.

lammsrucken mit portsauce und serviettenknödel (stukjes lamsvlees in een portsaus met daarbij schijfjes knödel en selderijstengel). Subliem van smaak, het lam had net ietsje korter aangebraden mogen worden maar was qua smaak wel goed, de beetje stroperige saus maakte het heel aangenaam eten.

Paul zijn kalfsvlees was heel zacht, met een knoflook kruiden mengsel dat niet te sterk van smaak was, een mooie jus erbij. Verse artisjokharten en een goede aardappelpuree. Jammer was dat Sabine net een stukje vet kreeg toen ze wilde proeven, maar ondanks het vet vond ze het ook erg lekker.

bauernmousse mit rabarbereis (een soort yoghurtmousse met daarbij zelfgemaakt rabarberijs). De kinderen kregen dit met zelfgemaakt vanille-ijs omdat de ober bang was dat de rest niet zoet genoeg was. Foutje van hem, maar ze vonden het sowieso erg lekker. Helaas betekende dit dat ik mijn rabarberijs moest delen, boehoehoe, maar vooruit ik zat toch ook best wel vol.

Daarna hebben Joris en Sabine samen nog een kopje kinderkoffie (1/4 koffie, 3/4 melk) op en ik een bak thee.
Terwijl Paul en ik nog even na zaten te praten, waren de kinderen verstoppertje aan het spelen met de jongste keukenhulp. Ze vonden het eten namelijk erg lekker en mochten toen even meekomen naar de keuken om dat zelf aan de koks te vertellen, die daar weer helemaal blij van werden.

Ik kreeg nog voor moederdag een marsepeinen roosje mee naar huis, heel erg leuk.

Goedkoop is het hier niet, maar de zorg voor de gasten is zover wij hebben gemerkt erg goed (tja we waren de enigen, maar ook dan gebeurt het nogal eens dat je uren op je ober moet wachten en dat was hier zeker niet het geval) en de kwaliteit van het eten is echt top. Wij houden dit restaurant zeker op ons lijstje, het is ons erg goed bevallen.