In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 18, 2007

van de regen in de drup...

peldedrup. Oftewel vandaag hebben we geen zon en ook geen sneeuw maar gewoon van die ellendige

Omdat de kinderen Paul gisteravond zo misten, hebben de kinderen heerlijk samen wii sports gespeeld terwijl ik zat te kijken. Kopje thee met een koekje (bij ons een zeldzaamheid dus zeeeer gewaardeerd) erbij en toen lekker in de voorverwarmde pyama in bed.
Ik ben toen maar gaan strijken, want de stapel werd toch wel erg groot en nu gaat het weer een beetje. M´n hulp heeft het strijkijzer schoongemaakt met azijn, maar sindsdien wil het ding vrijwel niet meer stomen, toch eens kijken of we daar wat aan kunnen doen.

Paul kwam net iets na 9 uur weer thuis en toen hebben we Oostenrijk (met voetbal) nog zien winnen van de Ivoorkust. Volledig onverwacht, we zaten ook met z´n allen met de monden open en degenen die gewed hadden liepen zelfs te mopperen want niemand had op een overwinning voor Oostenrijk gewed. Op tijd weer naar bed gegaan, want we waren best wel moe.

Vanochtend was het ontzettend donker en had ik echt goede hoop op de voorspelde sneeuw, maar helaas pindakaas alleen maar van dat natte vocht uit die wolken. Heel jammer, maar goed misschien morgen beter!

Het wordt saai, maar ik heb weer de hele ochtend hard zitten vertalen terwijl Paul bij klanten langsging. Vanmiddag moesten we met Joris naar de Volksschule voor het intake-gesprek. Daar worden de gegevens opgenomen en wordt bij de kinderen gekeken of ze nog wat extra hulp nodig hebben om op het gewenste niveau te komen. En jawel, Joris heeft wat extra hulp nodig bij de grammatica en bij het zich goed verstaanbaar maken. Grammaticaal wisten we eigenlijk wel, maar we hadden het idee dat z´n woordenschat wel groot genoeg was. Nu weten we dat hij wat lui is en vaak gewoon geen zin heeft om duits te spreken dus het was allemaal niet zo verrassend. 10 minuten binnen en dan is het alweer voorbij. Het vooraf wachten duurde bijna langer. Meteen aangegeven dat we liever niet willen dat Joris bij dezelfde leraar als Sabine in de klas komt, als Sabine al dagelijks mopperend en scheldend naar huis komt dan wordt het bij Joris een regelrecht drama. We hadden de nieuwe directrice als gesprekspartner, dat was dan wel heel prettig moet ik zeggen want nu hebben we het direct bij de goede persoon neer kunnen leggen. Ze heeft natuurlijk niets beloofd, maar als we er de volgende keer zijn, kan ze in ieder geval niet zeggen dat we niets aangegeven hebben.

Dan nu weer business as usual oftewel: Petra gaat door met vertalen en Paul is de nieuwe pc voor de directrice van de Volksschule in mekaar aan het zetten. Net even afgesproken dat hij die (als zij dan tijd heeft tenminste) maandagmiddag komt opleveren. Is echt zo´n soort levering die niet heel veel geld in het laadje brengt, maar wel veel goodwill bij de gemeente en dat is ook wat waard.