In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 06, 2007

de Bauernjugend en veel werk

Gisteren niet aan loggen toegekomen. Ben veel aan het vertalen geweest en heb ook nog aan de website gewerkt. Het maken van een goede website is echt een hoop werk, vooral ook omdat we beiden bepaalde zaken nog nooit gedaan hebben (ontwerpen met Photoshop) en omdat we van alles aan het uitproberen zijn. Maar goed, als we hier mee klaar zijn (en dat duurt vrees ik nog wel even) dan hebben we weer een hele hoop extra kennis en een basis layout waarmee we verder kunnen. Ook alweer een leuke klus om te doen.

Paul blijft weer van hot naar her rijden er zijn momenteel veel pc problemen in de buurt dus dat is voor ons wel lekker. Met de kinderen gaat het prima. Sabine heeft de lol van het gitaarspelen weer ontdekt dus nu maar hopen dat ze dat volhoudt. We spelen bepaalde liedjes ook gezellig samen (ik op de panfluit, zij op gitaar), waarbij ik wel de toonhoogte op de fluit moet aanpassen, want we zijn anders gestemd. Dan is het weer fijn dat ik dat makkelijk oppak.

Gisteren ging dan de Papalapub weer voor het eerst open. Tot het seizoen alleen de vrijdag en zaterdag. En het was supergezellig! Weer allemaal mensen gezien die we vrijwel de hele zomer gemist hebben, want die gaan dan ergens anders naartoe dan wij. Ik heb een heel deel van de avond bij de Bauernjugend staan praten omdat ook vriendinnen Hanna en Katharina van Nieding daar waren. Over het aantal schnaps wil ik niet eens meer praten, volgende keer ga ik ergens anders bijstaan denk ik.
Maar gelachen hebben we wel. Toen ik een rondje zou geven, heb ik met Chris (de chef) de afspraak gemaakt dat hij een rondje met glaasjes water voor me zou maken en daarnaast een rondje met minder sterk spul. Natuurlijk uitgebreid geproost en toen kwam het hele spul niet meer bij toen ze merkten dat ik ze water had voorgezet hahaha!
Dat is trouwens ook hetgene dat ik de rest van de nacht gedronken heb, beviel me toch het beste. Heel gezellig ook staan praten met een kennisje van kennissen van ons (volg je het nog?), bleek een hele leuke meid te zijn en kennis gemaakt met Georg van de Frankenalm, die mij toevertrouwde dat hij later de hele bups erft :)

Iets na 2 uur ´s nachts kwamen ook vrienden Marco en Colette uit Nederland aanwaaien. De zaak was eigenlijk al dicht (Chris: Hee Paul heb jij die mensen binnen gelaten?) maar goeie vrienden zijn altijd wel welkom. Dat mag trouwens niet iedereen doen, maar ja we kunnen het nu eenmaal erg goed vinden met Chris. Die laatste mist zijn vrouw ontzettend. Zij zit 2 weken in München bij de oktoberfeesten om daar een vriendin te helpen en hij zit dan alleen thuis.

Rond half vier zijn we weer naar huis gegaan. Het was weliswaar nog steeds gezellig, maar we waren moe en vandaag moest er toch ook weer gewerkt gaan worden.

De kinderen hebben vanochtend heerlijk met bellenblaas gespeeld waarvan ze een hele grote bak gemaakt hadden, wij hebben tot 10 uur geslapen en zijn toen ook uit bed gegaan, want Paul had z´n eerste afspraak tussen 10 en 11 staan en daarna nog een afspraak voor het middaguur. Het is nu kwart over twaalf en hij is nog niet thuis dus het was goed dat we niet veel langer in bed zijn blijven liggen.