In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 26, 2007

Verwend

Tjonge jonge wat zijn we toch verwend met z´n allen.
Het Christkind had ons een racebaan, Kumihimo knutselspullen, een dartboard, mario & sonic olympic games voor de wii, een massagebal met olie, het spel twister en chocoladerepen, een projectieklok gebracht.

Toen hebben we zelf gezorgd voor een heerlijke rodelmiddag in Westendorf met aansluitend een 8-gangen-diner verzorgd door Petra & Sabine.
We begonnen met een amuse: 2 meloenballetjes met parmaham
koud voorgerechtje: 3 kerstomaatjes gevuld met kruidenkaas
soep: bouillon met 2 broodsterretjes
warm voorgerechtje: gegrillde zalm met kleine peterselie-aardappeltjes
tussendoor: spoom van sekt met aardbeiensorbetijs
hoofdgerecht: lamsfilet, 2 röstirondjes, gemengde groenten met kruidenboter
tussengerecht: kaasplankje met 3 verschillende kaassoorten en witte druiven
nagerecht: rode gelatine kerstballetjes opgemaakt met 2 dennetakjes

Aan het einde waren we allemaal voldaan, maar door de kleine hoeveelheden was er niemand uit z´n broek gebarsten.

Volledig voldaan en superblij na zo´n fijne dag zijn we dan ook weer ons bedje ingedoken.

Vanochtend rond half negen opgestaan, want ook op 1e en 2e kerstdag willen onze klanten graag geholpen worden. Dus het netwerk weer eens nagekeken en gekeken of we konden vinden waar nu toch het probleem ligt bij 3 van onze klanten.
3 mensen met problemen en de rest loopt als een treintje, dus we vragen ons echt serieus af waar het nu fout gaat. Snappen er echt niets meer van, waarschijnlijk toch een instelling in hun pc die niet goed staat ofzo, we kunnen alleen niet vinden wat. Irritant.

Dan moet ik straks weer aan de slag voor het eten van vanavond. Ondanks het feit dat het ´maar´ 3 gangen zijn, een stuk meer werk dan gisteren.
Bouillon met wortelsterretjes maken. Kalkoenfilet gevuld met gehakt met daarbij aardappelpuree koekjes met amandelschaafsel en als toetje pure chocolademousse met witte chocoladesaus.

FIJNE STEFANITAG! (2E KERSTDAG)