In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 19, 2007

Het lijkt hier wel weer sprookjesland

Wat een heerlijk weer is het toch weer. Het lijkt hier wel sprookjeswonderland zo mooi. Op dit soort dagen ben ik altijd nog een keer blijer dat ik hier woon.
Heb wat foto´s gemaakt die ik nog niet kan publiceren omdat Paul m´n kaartlezer half heeft uitgebouwd dus die moet weer ingebouwd worden en daarvoor moet ik eerst m´n pc uitzetten. Dus hier dan maar een plaatje dat ik "geleend" heb van de webcam op Hoch Brixen.


Gisteren nog gezellig op de camping geweest bij de Brixnet collega kletsen en naderhand in het buro lekker gelachen met Christoph.
Verder weer veel gelezen, ben op dit moment hard bezig met een flink leestekort inhalen en daarmee ook weer een boel kennis aan het opvijzelen. Dat begon me ondertussen weer enigszins op te breken. Ik moet gewoon elke zoveel tijd weer nieuwe dingen leren of me met nieuwe dingen bezighouden anders word ik zo ontzettend chagerijnig. Zoals ze altijd zeggen: stilstand is achteruitgang.

Of dat in de groei van de economie nu echt zo is, vraag ik me eerlijk gezegd wel af. Hoeveel spullen moeten we eigenlijk nog echt hebben? Helemaal niets want de basisbehoeften zijn meer dan voldaan en al die goedkope plastic rommel uit Azië die vaak onder mensonterende omstandigheden wordt geproduceerd, is eigenlijk al niet meer te verantwoorden. Eerlijk is eerlijk ik ben op dat gebied ook absoluut alles behalve heilig (ga ook naar Mc Donalds en koop daar ook een Happy Meal), maar ben daar momenteel toch wat meer bij stil aan het staan. Eigenlijk wil ik mijn geld dan liever uitgeven aan iets dat in de regio/c.q. Europa geproduceerd is onder fatsoenlijke omstandigheden. Luxe keuze dat geef ik 100% toe, maar nu ik die luxe toch heb wel iets om bij stil te staan.

Over Paul kan niet veel meer gezegd worden dan dat hij zich 3 slagen in de rondte werkt. Gisteren alweer van kwart voor acht ´s ochtends tot half tien ´s avonds onderweg geweest. We hebben hem alleen bij het eten gezien en dan ook echt alleen aan tafel, want verder was hij of in de kelder aan het werk of weer bij een klant. Ook vandaag is hij alweer vanaf kwart voor acht onderweg en we moeten maar weer zien hoe laat het vandaag gaat worden.

Sabine is vandaag ook weer naar school. Alhoewel ze nog niet veel zin had, moest ze toch weer van me. De koorts is weer weg en ze kan zich ook weer normaal bewegen zonder veel pijn te hebben. Zo nu en dan nog even een beetje, maar dat is normaal na zo´n val. Joris weet niet hoe snel hij naar school moet verdwijnen dus dat wordt pas volgende week weer een probleem. Alhoewel hij vakantie hebben ook erg leuk vindt.

Dan zie ik net op mijn briefje staan dat ik uiterlijk vandaag het kerstpakketje voor Joris zijn klasgenootje in moet leveren (eigenlijk had dat gisteren al gemoeten... ik had vrijdag in mijn hoofd) dus die ga ik snel inpakken en klaarleggen, dan kunnen we dat hopelijk niet meer vergeten.