In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, december 11, 2007

Kerstkaarten

En toen kwamen er zo langzamerhand kerstkaarten.... Niet dat we daar ooit echt gevoelig voor zijn geweest, we zijn nogal botterikken wat dat betreft, maar deze kwamen van onze leveranciers en klanten....
Dan begin je dus commercieel te gaan denken (nou ja dat proberen we in ieder geval). We waren dit jaar ook te laat om een kerstadvertentie te plaatsen en als bedrijf is het toch wel handig om je klanten te laten weten dat je blij met ze bent. Dus hebben we een kerstkaart gefabriekt. Erg duidelijk zelf in mekaar gezet, maar daarom dan wel weer origineel (vinden wij dan).

Met de kerst zal ik de foto hier ook posten. Vind het niet leuk om het nu al te doen, omdat de kaart ook naar onze Brixnet klanten gaat en dan is het jammer als die het al gezien hebben.

Vanochtend heb ik me dus al flink uitgesloofd en er liggen nu 124 enveloppen klaar. Er komen er nog een stuk of 20 bij, maar helaas hadden we er wat te weinig gehaald.
Dus een flinke schrijfkramp opgelopen vanochtend.

Voor Paul is het echt racen op dit moment, hij vliegt echt van de ene naar de andere klant, vanavond moest hij ook nog ´eventjes´ een laptop terugbrengen. Morgenavond overleg met de DJ´s van de Papalapub om het winterrooster door te spreken. Donderdagavond de jaarlijkse vergadering van het Tourismusverband en daar iedereen daar verplicht aan moet afdragen, worden we toch ook geacht om daar te verschijnen. Ook in NL zouden ze Paul heel graag weer hebben, maar we hadden van tevoren al gezegd dat dat in deze periode onmogelijk is, ze proberen het wel steeds weer of hij echt niet wil komen, maar het gaat echt niet!

Tussen de middag op verzoek van de rest van het gezin dan toch maar de spruitjes klaargemaakt. Daar ben ik echt geen liefhebber van, maar ja, als zij het zo lekker vinden, dan zal ik ook eens moeten. Als toetje marillenknödel gegeten, die lagen al een half jaar in de vriezer en mochten mijns inziens ook wel eens op.
Na het eten Sabine maar naar bed gestuurd, die was zo bleek als een vaatdoekje thuisgekomen, dus die moest even een half uurtje liggen. Gelukkig ging het daarna weer en kon ze gewoon haar huiswerk doen. Het kind is hard aan vakantie toe.

Ik heb vanmiddag een pc helemaal ontstoft. Gigantische laag stof aan de binnenkant, ook in de ventilatoren en dat is toch minder goed. Keurig aan de slag met stofzuiger, poetsdoekje en voor de gevoelige onderdelen een zachte kwast. Binnen no-time zag ons hele werkhok er stoffig uit, gelukkig maar dat ik eigenlijk altijd met het raam open werk.
Paul was deels thuis en deels bij klanten hard aan het werk en Joris deed ontzettend zijn best om ons op te vrolijken en heerlijk te spelen. Anders gezegd, hij heeft z´n rateltje de hele middag niet dicht gehouden. Het is dat het zo´n lekker jong is, anders zou je ´m wat! Als je probeert te vertalen of zoals Paul probeert een moeilijk probleem op te lossen dan is het laatste wat je om je heen wilt hebben zo´n ongelooflijke kletsmajoor, maar hij mocht ook al niet bij z´n zus komen, want die was aan haar huiswerk.

Eind van de middag kwam vriend Andi ook nog even kort voorbij. Sabine trok meteen haar gitaar tevoorschijn om hem te laten horen wat ze had geoefend. Joris deed ook z´n uiterste best om Andi z´n aandacht te trekken, waarop Andi na 2 minuten riep dat Joris toch eens rustig moest doen :) Ik heb hem er even fijntjes op gewezen dat er over hem ook wordt gezegd dat hij wel erg hyper is, hihi, vond hij helemaal niet waar, woehahaha! Degenen die Andi kennen, weten wel beter, alleen vandaag was hij wat rustiger.

Voor het avondeten wat restjes bij mekaar geveegd en dat jause genoemd waardoor het weer schoon op is gegaan. Het is maar hoe je het noemt en hoe je het presenteert. Alles mooi op een schaal geschikt, de paar broodjes die we nog hadden in stukjes gesneden en de rest ook in hapklare brokjes en zie daar, het gaat er in als een jause!

Kort daarna Joris en Sabine naar bed gebracht, het was alweer half acht geweest. Dus Joris een Donald Duck om te lezen en Sabine mocht nog 34 bladzijden Harry Potter doorwerken en dan is het toch echt slaaptijd.

Toen is Paul nog naar z´n klant gegaan en ben ik lekker de kelder ingedoken om een spelletje te doen, wat mij betreft lekker rustig.
Nu is Paul een filmpje aan het kijken en vertrek ik ook zo naar bed om nog lekker een beetje te lezen.

1 Comments:

At 12 december, 2007 09:19, Anonymous Anoniem zei....

Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ, met al je computerkennis al die enveloppen met de HAND schrijft???????????????
Hahaha vind ik wel een grap.

 

Een reactie posten

<< Home