In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, januari 06, 2008

Vrijdagavond was er niets loos in de Papala waarna wij om half tien naar huis zijn gegaan met de belofte dat Paul tot een uur of elf stand-by zou blijven.
Kwart over elf kreeg hij een sms van Anita dat hij geen nachtdienst hoefde te draaien, er was veel te weinig publiek.

Zaterdag moest Paul après ski draaien en zijn de kinders en ik met hem meegegaan. Ook onze huisgasten waren daar, maar die gingen dit keer relatief vroeg weg (rond half zes) om de auto in te pakken voor de terugreis. Sabine en hun dochter waren nog aan het biljarten dus die hebben wij meegenomen toen Paul klaar was met draaien. Toen nog snel een afscheidsdrankje met z´n allen gedronken waarna het voor onze kinderen echt alweer bedtijd was.

Wij moesten nog even naar een verjaardag van een kennis in het dorp en hebben uiteindelijk eens de kroeg die schuin tegenover in de straat is gebouwd bekeken. Waar we al bang voor waren is bewaarheid, wij waren de enige 2 gasten (toen wij bijna weggingen kwamen er nog 2) en de zaak is nog minder dan niks. Heet Shorty´s Country Bar, nou de country hebben wij niet kunnen vinden. Niet in de inrichting, niet in de muziek, enkel in de film Dances with Wolves die daar vertoond werd. Na 1 drankje en een rondje darten hadden wij het ook weer gezien en om half elf waren we dan ook gewoon weer thuis.
Zoals ik altijd al zeg, we gaan niet uit om het zuipen maar om de gezelligheid en die was afgelopen weekend nergens echt te vinden (voor ons dan).

Vandaag lekker lui begonnen, het regende dus zin om naar buiten te gaan hadden we ook niet (eigenlijk hadden we een ochtend skiën op de campingberg in gedachten), en tussen de middag zijn we maar weer eens naar Nieding gegaan om daar onze warme hap te eten. Lekker een flinke Cordon Blue naar binnen gewerkt en natuurlijk een klein schnapsje toe voor de spijsvertering.
Toen naar beneden gereden naar Sport Fuchs voor skischoenen voor mij. Want met de overstroming was ik die kwijt geraakt en dan ga je dus gewoon niet meer skiën. Na heel wat passen goede schoenen gevonden, extra steunzolen erin die warm worden gemaakt (zeg maar rustig heet) en die zich vervolgens naar je voeten vormen. Super moet ik zeggen, ze voelen heel goed aan. Morgen m´n skies schoonpoetsen (d´r zit modder op.....) en dan in de was laten zetten. Daarna zal het eindelijk moeten gaan gebeuren, dan ga ik op skiles!

Het is me wat, ik zal er eindelijk aan moeten geloven :) Maar wel leuk hoor, ik heb er wel veel zin in, alhoewel ik echt niet in de regen ga skiën dus wel even het weer afwachten in verband met de lessen. Heb al het aanbod gekregen van een nederlandse leraar hier die me wel les wilde geven, maar die is van de paarse skischool en de rode is klant bij ons dus ik ga naar de rode..... Voor wat hoort wat, dat werkt hier nog heel sterk zo dus echt keus heb ik wat dat betreft niet en leraren kennen we bij beide skischolen dus ook dat is niet doorslaggevend. Wel vervelend, want mensen voelen zich dan toch wel eens een beetje afgewezen, maar het heeft niets met de persoon te maken, het is puur marketingtechnisch.

Verder vinden we het welletjes voor vandaag. De kinderen zijn al door Paul in bed gestopt en ook wij duiken heel vroeg onder de wol. Paul gaat lekker een filmpje kijken op de laptop en ik ga heerlijk een boekje lezen.

Morgen begint het echte leven weer en mogen we weer flink aan de slag!