In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, juni 29, 2008

Lekker relaxen

De zaterdag is weer voorbij gevlogen! ´s Ochtends ging Paul tennissen met kennissen uit het dorp waarvan de 4e man met een blessure is uitgeschakeld. De kinderen en ik zijn er later lekker naartoe gelopen om Paul te zien spelen.
Ik moet zeggen dat hij het vroeger echt beter kon, maar ja dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat hij al in geen jaren meer echt gespeeld heeft.

Joris en ik zijn na ongeveer een half uurtje kijken weer naar huis gelopen om daar zelf een balletje over te slaan met de squashrackets. Sabine bleef bij Paul, want ze had haar tennisracket meegenomen om ook even mee te kunnen doen. Jammergenoeg is bij haar ook niets blijven hangen van de tennislessen van vroeger, want ze raakte vrijwel niets.

Tussen de middag hebben we ons tegoed gedaan aan heerlijke tortilla´s met pesto, kipreepjes, bosuitjes en kaas. Altijd smullen en lekker licht voor een warme dag. Daarna hebben we de gaatjes nog eens flink gevuld met heerlijke joghurt met rode besjes en suiker. Paul had die vrijdag al klaargemaakt, zodat het zaterdag goed in mekaar getrokken zou zijn.

´s Middags zijn Paul en de kinderen lekker gaan zwemmen, terwijl ik me op balkon geposteerd heb met een dik leerboek. M´n cursus heb ik helemaal met goed gevolg doorlopen, nu alleen nog een getuigschrift aanvragen. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou vinden dat er nog genoeg andere dingen te leren zijn. Het boek waar ik nu in bezig ben, is van een duitse psycholoog, councellor, coach. De man heet Björn Migge en doet ook heel veel met afstandsonderwijs als ik het goed begrepen heb uit het boek.
Dit boek is veel zwaarder dan de life coach cursus die ik heb gedaan, het is veel meer een psychologie boek. De gevallen die hierin naar voren worden gehaald, zijn ook een stuk zwaarder dan degenen die ik wil gaan begeleiden, maar het is natuurlijk altijd goed om meer bagage te hebben dan je voor de uitoefening van je werk nodig hebt.

Na het zwemmen heeft Paul de kinderen naar opa en oma op de camping gebracht om daar lekker pannekoeken te gaan eten. Wij zouden er nog achteraan komen, maar toen we zo´n beetje op het punt stonden om te gaan, stonden in eens vrienden Marco en Corletta voor onze deur. Tja, dan blijf je nog "even" zitten kletsen en voor je het weet hangt Sabine aan de lijn of we nog komen.... We hebben maar afgezegd en zijn later samen even wat te eten gaan halen bij Schmiedhäusl.
Toen nog even lekker een kopje thee bij opa en oma gehaald, ze gedag gezegd (ze zijn vanochtend vroeg vertrokken) en tegen een uur of negen weer naar huis.
We hadden nog even een drankje bij Tresor willen gaan halen, maar hadden uiteindelijk helemaal geen zin. In bed met een boekje/filmpje is per slot van rekening ook niet verkeerd :)

Vanochtend lekker uitgeslapen en wakker geworden met weer een prachtige strakblauwe lucht. We gaan weer lekker genieten!