In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, juni 30, 2008

zondag en maandag

En genoten hebben we gisteren!
We hadden bedacht dat we wel weer eens naar de Walchsee wilden, dus de tas ingepakt en die kant opgegaan. Eerst wilden we daar in de omgeving gaan wandelen, maar helaas geen mooie bospaadjes ontdekt. Wel een weggetje een weide op, waar we zijn gaan picknicken.
Hier een foto van het plekje dat we even later in beslag hebben genomen.


Omdat het in het zonnetje veel te warm was, zijn we zo dicht mogelijk tegen de bosrand aan gaan zitten, zodat we toch nog wat schaduw hadden.
Op zo´n mooie alm is het toch heerlijk vertoeven. Helemaal tussen de bloemen!





Met zo´n prachtig uitzicht erbij geniet je nog een keer extra.




Omdat het bij de Walchsee meer dan overvol was, hebben we besloten om te kijken of we in de buurt van de Thiersee nog een plekje bij het bergmeertje konden vinden.
Helaas helaas pindakaas, ook daar was de mensdichtheid meer dan hoog te noemen. Nou ja dan maar weer gewoon terug.
Nog even bij Niederau (Wildschönau) een stukje naar boven gereden bij een beekje dat we kennen (voor de kenners, even boven het stuwmeertje) maar helaas was de beek daar ondertussen ook al verbouwd en konden we het vergeten om daar lekker in het water te gaan spelen.

Daar ik ondertussen veel te heet was geworden (en dat met airco aan...) zijn we nu echt naar huis doorgereden waar ik in de schaduw weer kon bijkomen.
De kinderen gingen ondertussen gewoon lekker in de tuin onder de sproeier spelen, dat is per slot van rekening ook vreselijk leuk op zo´n mooie dag.






Paul en de kinderen zijn tegen vier uur toch nog even naar de Badesee gegaan om daar ook nog lekker te zwemmen. Ikzelf ben weer in m´n studieboeken gedoken, per slot van rekening wil ik nu eenmaal graag goed voor de dag komen als ik als coach aan de slag ga. Ik kan niet genoeg benadrukken dat ik daarom ook continu blijf leren.

´s Avonds genoten van een heerlijk gegrilled kippenboutje, gepofte aardappel erbij, daarvoor een mengsel gemaakt van geklopte room, creme fraiche, zout, peper en heel veel bieslook, Paul houdt daar niet van dus die had voor zichzelf rijst gemaakt met tomaat en nog iets erdoor, paprika en een laatste semmeltje erbij en wij waren weer de koning te rijk.
Toen de kinderen in bed lagen, begon het flink te onweren om ons heen en daar ik me daar niet prettig bij voelde, zijn we met z´n allen in het bovenhuis gaan slapen (had ik al verteld dat we die per augustus niet meer huren? het wordt ons te duur met onze 27% huurverhoging...). Door het onweer en de regen niet echt lekker geslapen, maar beter dan beneden. Tja als je een keer een overstroming hebt meegemaakt, lig je bij zoiets toch niet meer helemaal lekker.

Dan is dit voor de kinderen de laatste schoolweek, dus Sabine heeft een aangepast rooster. Vandaag zou ze 3 uur les hebben en omdat het net op dat tijdstip van de lucht goot (later op de dag was het weer fantastisch mooi) ging ik haar ophalen. Uiteindelijk kwam ze drie kwartier later! eens uit school. Laat ik het zo zeggen, ik was niet de enige ouder die hier niet blij mee was.
Het was wel goed dat ik haar op kwam halen, want behalve haar veel te volle schooltas had ze ook haar gymtas en haar knutselkoffer bij zich. Dan is het niet prettig als je dat allemaal lopend mee moet zeulen.

Spullen snel thuis afgeleverd, naar de wc en toen samen boodschappen doen. Toch wel gezellig hoor met je dochter zo bij je!
Joris had een gewone dag, dus die heeft Paul zo rond kwart over twaalf opgehaald. Ondertussen Penne de la papa saus opgewarmd, flinke partij mie erbij (tja je moet maar geen tagliatelle meer hebben), extra paprika erdoor gesneden en ons maaltje was weer gekookt. Toe een bakje ijs met ananas en slagroom. Zo nu en dan moet je eens gek doen per slot van rekening.

Vanmiddag was het weer mooi weer. Paul moest naar een klant en de kinderen zijn samen naar de nieuwe speeltuin vlak bij de Badesee gelopen. Daar hebben ze zich een flinke tijd vermaakt, waarna Paul ze rond een uur of vijf op is gaan halen. De wolkenmassa werd weer behoorlijk groot en zo ook de kans op regen.
Nu is deze laatste gelukkig niet gekomen, even later scheen de zon alweer volop!

Vanavond waren we lekker aan de tosti´s en voor je het dan weer doorhebt, is het alweer acht uur en moeten de kinders toch echt hun bed in.

Paul en ik zijn toen weer achter de pc gekropen om nog het nodige werk/buro-onderzoek te doen, waarna ik dus nog even deze blog bijwerk. De dagen vliegen momenteel echt om, dus voordat we het weten is het alweer zaterdagochtend en dan gaan we een weekje echt op vakantie en wel naar Kroatië!

Dan wens ik iedereen welterusten en tot morgen!