In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, januari 02, 2009

Wij hebben een heel gezellige oudjaarsdag gehad!
Weliswaar dus heel vroeg op, maar ook daar komt een mens overheen.
Als verrassing kregen we van de slager nog 4 mooie stukken runderfilet, omdat Paul zo lief was geweest om meteen te komen! Zo superlief, daar doe je het dan weer graag voor!

Alhoewel Paul eigenlijk ´s middags vrij had willen zijn om bij de kinders te kunnen zijn, hebben we allebei gewoon de hele dag gewerkt. Ik had natuurlijk dienst en Paul had een aantal zaken die af moesten. ´s Avonds heerlijk met z´n viertjes gegeten, wat liggen bijkomen en iets na tienen naar onze vrienden Marco en Corletta op de camping.
Wij hadden natuurlijk vuurwerk mee, dat wisten de kinderen van onze vrienden niet, dus dat was een hele mooie verrassing. Na een uurtje was het vuurwerk van zo´n beetje alle campinggasten op (veel mooi siervuurwerk), toen zijn we nog even kort wat mensen gelukkig nieuwjaar gaan wensen en daarna snel naar huis want de kinderen waren op.
Paul en ik zijn toen nog naar de Papalapub gegaan, we wilden Chris en Anita ook graag gelukkig nieuwjaar wensen en ook graag weer eens wat van onze kroegvriendjes zien. Van de laatste groep waren er niet heel veel, maar het was wel erg gezellig.
Tegen half drie maar weer naar huis gegaan, per slot van rekening was Paul al vanaf 5 uur in touw en ik moest gewoon weer om acht uur aan de slag.

Op 1 januari heeft Paul zichzelf lekker een vrije dag gegeven en ik mocht de middag vrij hebben. Christine had ´s ochtends lekker uit mogen slapen en ik had wel het gevoel dat ik makkelijk door kon, maar na het eten ben ik toch ook even ingestort. Na 2 uurtjes slapen ging het gelukkig weer prima!
`s Avonds kwamen Paul z´n ouders gezellig bij ons eten. We hadden de runderfilet gebraden en daarbij een rode wijn/portsaus gemaakt, daarbij doperwtjes en zelfgemaakte röstikoekjes. Daarna nog de toetjes gegeten die Paul z´n ouders hadden meegenomen en wij hadden weer een heerlijk vol buikje.
De avond afgesloten met een vuurpijl die we van Christoph hadden gekregen (hij had ze niet af kunnen schieten omdat hij met 2 gekneusde handen rondloopt en het teveel pijn deed), echt een hartstikke mooi ding. De kinderen waren ondertussen ook alweer aardig aan het einde van hun latijn dus die het bed in gedirigeerd, opa en oma uitgezwaaid en zelf lekker een boekje gaan lezen en ook niet te laat slapen.

Vandaag was het weer een normale werkdag, dus ook allebei weer gewoon aan de slag. Voor mij was het een hele drukke dag; 9,5 uur gewerkt met een uurtje pauze ertussen en eigenlijk had ik nog wel meer kunnen doen, maar Christine vond dat ik nu maar naar huis moest. Zij wilde de adminstratie weer bijwerken dus bleef nog een tijdje zitten (en ze was al vanaf 6 uur vanochtend non-stop aan de slag....). Die meid maakt echt superlange dagen, ik wil haar wel graag helpen, maar ze heeft het idee dat het werk wat zij op dit moment doet te ingewikkeld is om uit te leggen..... (ze vergeet wel eens dat ik al heel wat langer administratief werk doe dan zij :) ).
Voor vanavond had Paul een heerlijke goulash in mekaar gedraaid, dus we hebben weer zitten smullen. Jammer alleen dat het bij bepaalde personen hier in huis altijd voor zulke stinkende uitlaatgassen zorgt!

Na het eten hier thuis de administratie weer zo goed mogelijk op orde gebracht, de kleding voor morgen weer gewassen en gedroogd en mijn mail weer bijgelezen. Nog even m´n broek voor morgen strijken en dan ga ik mijn bedje maar weer eens opzoeken. Het zou morgen nog wel eens een hele lange dag zonder pauze kunnen worden....