In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juni 11, 2009

woensdag en donderdag

De tijd vliegt, zeker als je bedenkt dat we als alles meezit eind volgende week willen gaan verhuizen. Moeten natuurlijk het riool en de electra ondertussen wel een keer gemaakt zijn en daar hopen we op het beste. De man van de gemeente die het riool moet komen aanleggen, heeft nadat Paul wat druk op hem heeft uitgeoefend, beloofd dat hij maandag komt.

Gisteren ben ik vooral weer aan het witten geweest, Paul zijn buro en zijn reparatie-kamer zijn nu klaar. Deels doordat Sabine mij daarbij goed geholpen heeft.
Terwijl Joris gistermiddag gezellig bij oma is geweest, had Sabine zin om te helpen met verven. Dus wij vrouwen hebben ons in ons verfkloffie gehesen en zijn flink aan de slag gegaan. Tot ca. half zeven samen aan het verven geweest, toen hebben Paul en Joris gezorgd dat we wat te eten kregen. Daarna zijn Joris en Sabine gaan spelen, Paul is hard bezig geweest met het aanleggen van allerlei electrische zaken en ik heb het laatste deel van de dag geverfd.
Uiteindelijk zijn we om kwart voor negen naar huis gegaan, toen was het verfwerk voor de dag weer gedaan.


Vanochtend hebben we eerst lekker tot 8 uur uitgeslapen en zo tegen negen uur zijn Paul en ik weer aan de slag gegaan.
Paul is met het anti-schimmelmiddel aan de slag gegaan in onze slaapkamer, terwijl ik de vloerbedekking voor die kamer alvast deels op maat ben gaan snijden.
Daarna heb ik het schimmelverwijder-gedeelte overgenomen (ik heb al zo´n hekel aan schrobben, maar dat boven je hoofd moeten doen terwijl je op een ladder staat......bah!) en is hij verder gegaan met het aansluiten van lampen enzo.
Ondertussen ook nog gekeken naar de Antlassrit die beneden voorbij kwam, blijft toch mooi om te zien zoveel paarden op een rij en daarbij moet gezegd dat het weer vandaag niet zo heel best was, maar tijdens de rit door Brixen was het droog en het zonnetje kwam zelfs nog lekker door! Hebben die schietgebedjes naar boven dus toch geholpen!
Even later kwam de hulpploeg in de personen van Nanno, Gonnie en Jan weer om ons te helpen. De mannen hielpen met het omhoog dragen van de vloerbedekking en hebben die vervolgens ook gelegd, terwijl Gonnie de netjes gewassen gordijnen heeft gestreken zodat die nu al netjes hangen. Dat waren de eerste 3 van 10 stuks in totaal, dus dat gaat ook lekker.
Toen dat allemaal gebeurd was, gingen zij weer lekker naar de camping, terwijl Paul een aantal lampen in de huiskamer heeft gemonteerd, ik daarbij heb geholpen en ondertussen ook alvast wat spullen in de keukenkastjes heb gedeponeerd.
Het begint al een beetje op een verhuizing te lijken :)

Om dit alles te vieren, en natuurlijk ook het feit dat we vergeten waren om eten uit de vriezer te halen, zijn we met z´n viertjes heerlijk gaan eten bij Asado´s in Kirchberg. Niet de goedkoopste zaak, maar wel erg goed eten. Asado´s is een steakhouse en wordt geleid door een nederlander die al 35 jaar in het duitstalige deel van Europa rondloopt. De man komt bij elke gast even een praatje maken, waardoor een gezellige, beetje familiaire sfeer ontstaat en dat is voor de klantenbinding natuurlijk alleen maar goed.
Wij waren in ieder geval erg tevreden en gaan zodadelijk dan ook blij ons bedje in.