In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, september 17, 2009

Playmobil boot!

Tjonge, wat heeft een mens toch veel te poetsen in zo´n groot huis. Gisteren eerst maar eens de 2-dagelijkse stofzuig/dweilronde gedaan. Als ik dat niet om de dag doe, dan vervuilt het hier heel snel, door alle werkzaamheden om het huis heen.
Verder ook alle ramen, spiegels en trapglas gepoetst. Natuurlijk ook de was gedaan en dan is de ochtend echt weer voorbij (dit is dus allemaal gebeurd zo tussen 6.45 en 11.30 uur). Even uitrusten en dan is het weer tijd om aan het eten te gaan denken.

Paul had gezegd dat hij graag een soort van lekkerbekjes wilde eten, maar we vonden het standaard lekkerbekjes-deeg er niet zo bijzonder uitzien, dus de vis eerst gezouten en gepeperd, door de bloem gehaald, ei en paneermeel met kruiden. Dat geheel gefrituurd. Daarbij aten we een kleine tomaten-lenteui salade en een stamppot met prei en gedroogde tomaten op olie.

Lekker! Ik had iets in die richting gevonden in een AH-recept en heb daar m´n eigen versie bij bedacht. Normaalgesproken krijgen we die 200 g groente per persoon per dag er niet in 1 maaltijd in, maar dit keer was het geen enkel probleem :)

Tegen twee uur kwamen ook vriendjes Joshua en Gabriël weer langs en er moest uitgebreid gespeeld worden met de racebaan.

Toch heb ik na verloop van tijd de stekker eruit getrokken, want de heren Joris en Gabriël lieten Joshua niet meespelen. Toen Joshua 3x gevraagd had of ze nu eindelijk gezellig wat met z´n drietjes gingen doen en er weer een nee bij de twee anderen vandaan kwam, heb ik maar even ingegrepen. Boze gezichten, maar toen nam Sabine de leiding en besloot dat ze met z´n vieren Wii zouden gaan spelen. Tja tegen zo´n aanbod kun je natuurlijk niet op, dus dat hebben ze heerlijk tot vijf uur gespeeld.


En dan de titel van deze log... Mensen die mij kennen, weten waarschijnlijk dat ik mijn ouders nog altijd heel gemeen onder de neus wrijf dat ik als kind nooit de door mij zo gewenste boot van playmobil heb gekregen (daar hadden ze in die tijd helemaal geen geld voor, dat weet en snap ik, maar het blijft leuk om te plagen, hihi). Nu had ik eergisteren met de buuv zitten babbelen en daar hadden we het ook over Lego en Playmobil gekregen. Dat dat eigenlijk de enige zaken zijn die ik altijd graag voor de kinderen krijg, omdat er met de rest van de spullen (met uitzondering van knutselspul voor Sabine) eigenlijk nooit gespeeld wordt.
Staat ze gisteren ineens voor de deur met Playmobil van hun jongste (14) die er nooit meer mee speelt! En kijk maar eens op de foto wat daar bij zat!

Eindelijk na al die jaren wachten, heb ik nu dus in mijn tweede jeugd de playmobil boot in huis! Het wordt hoog tijd dat ik maar eens ga spelen!

1 Comments:

At 17 september, 2009 10:24, Anonymous ineke zei....

Je weet jullie maaltijden altijd zo lekker te beschrijven!!! Ziet er weer goed uit.
En... niet te lang met de boot spelen, er moet ook nog gewerkt worden!

 

Een reactie posten

<< Home