In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, september 20, 2009

Weekend

Om het weekeinde feestelijk in te luiden, zijn Paul en ik vrijdag weer eens een keer naar de Papalapub gegaan. Dit weekeinde gingen ze weer open dus eens kijken hoe het met de verschillende vrienden staat. We hadden afgesproken met vriendje Andi, maar die was weer redelijk snel vertrokken nadat bleek dat hij met nagelen niet kon winnen. Ik sloeg slecht, hij sloeg slechter.
Wel ontzettend leuk staan spelen met 2 jongelui met wie Paul al 2x is wezen boogschieten en later ook met Ria en Gerry. Ook weer gezellig even bijgepraat met Francie en Mario (met wie ik natuurlijk ook bij moest zoenen, we hadden elkaar sinds het Papalapub toernooi niet meer gezien) en natuurlijk ook Chris weer even uitgebreid gedag gezegd. Anita loopt weer rond op het oktoberfest in München dus die zien we daarna wel weer een keer.

Zaterdag door de herrie van de bouwmannen (die begonnen alweer om half zeven) heen een beetje uitgeslapen, waarna Paul is gaan helpen bij het isoleren.
Tussen de middag een boerengroentenomelet met knoflook-tuinkruidenaardappeltjes met kaas overbakken uit de oven, gegeten. Smaak was goed, alleen was het geheel een beetje aan de droge kant. Volgende keer toch wat meer boter en/of olie gebruiken.
Joris was trouwens om half twaalf al huilend naar bed gegaan, hij was zo ontzettend moe. Is ook meteen in slaap gevallen en die hebben we om half twee maar wakker gemaakt.
Even omgekleed in de wat nettere kleding en vervolgens naar de almabtrieb gegaan. Ook daar weer heel gezellig met allerlei mensen gepraat. De kinders van Christian Bucher (onze installateur) weer eens bewonderd en met de kleine meid naar de koeien wezen kijken. Tja papa zat te kletsen, mama was met broerlief onderweg en zij wilde de koeien zien. Nou, dan offer ik mij graag op hoor, dus even later stond ik met een anderhalf-jarige gezellig koetjes te kijken.
Joris werd opgebeld door vriendje Gabriël of hij misschien kwam spelen. Eerst heb ik gezegd dat het niet ging, omdat we op het dorpsfeest waren, maar Joris wilde eigenlijk wel heel graag gaan spelen. Dus die is even later weer terug gewandeld en lekker bij z´n vriend gaan spelen.
Rond half vijf zijn we weer naar huis gegaan, daar gezellig even met de buurvrouw gekletst nog even wat op de computer gaan doen en rond zes uur werden we geroepen of we de dag ook gezellig kwamen afsluiten. Dus naar beneden onder de carport bij de buren met de werkmannen lekker zitten drinken en kletsen. Later heb ik nog een stapel tosti´s gemaakt zodat we ook iets anders te eten hadden dan (bolle) chips. Tot een uur of negen zitten praten en toen kwamen ook Paul z´n ouders aan.
Nog even een bakkie koffie gedaan, de veranderingen in het huis laten zien en toen was het voor iedereen zoetjes aan tijd om de lakens op te zoeken.

Vanochtend eerst uitgebreid uitgeslapen, Sabine had gezorgd voor thee en croissants (we hebben wel geluk met zo´n dochter) en vlak daarna vroeg Joris of hij opa en oma niet mocht bellen om te gaan spelen. Dus de kinders lekker naar de camping gebracht, waarna Paul en ik lekker naar huis zijn gegaan. Lekker een luie zondag; lezen, een spelletje spelen, filmpje kijken, blog schrijven..

Morgen begint het echte leven weer :(