In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 18, 2009

Lekker lezen

Gisteravond, maar ook vanochtend heerlijk zitten lezen in het boek The Wisdom of Crowds van James Surowiecki. Erg interessant marketing boek over beslissingen die in groepen genomen worden. De ene keer zeer goed, de andere keer juist niet goed. Het gemiddelde van grote groepen is over het algemeen heel goed, bij kleinere groepen ligt het helemaal aan de samenstelling en doelstellingen van de groep. Ik heb het boek nog niet uit, maar dat komt misschien straks nog wel.

Vanochtend ben ik met de kinderen naar de bibliotheek gegaan, ze hadden afgelopen week een boek geleend en die moest nu teruggebracht worden. Ze wilden allebei geen nieuw boek lenen, Joris houdt nu eenmaal niet erg van lezen en Sabine gaat dinsdag met school weer naar de bibliotheek dus die vond het niet erg nodig om nog meer boeken te halen.

Na het bieb bezoek ben ik eindelijk eens onze kapstokken in elkaar gaan zetten (grevback van Ikea) en met een beetje hulp van Paul heb ik die ook netjes opgehangen.

In het begin had ik een fijne hulp aan Joris,

maar toen het niet helemaal ging zoals meneer wilde, was dat ook weer snel over helaas.
In ieder geval ziet het er nu een stuk netter uit in de hal, er liggen geen jassen meer overal rond te slingeren bij gebrek aan kapstok. (helaas willen deze foto´s niet uploaden, dus het moet maar zonder)

Tussen de middag macaroni met een groentensaus gegeten en als toetje bosvruchen-joghurtmousse.

Paul is toen nog even wat computerwerkzaamheden gaan verrichten en is daarna met de kinderen Ice-Age gaan kijken. Ik heb nog heerlijk gelezen en wilde gaan vertalen, maar de pc wilde niet. Na het nodige geprobeerd te hebben, is Paul gekomen en natuurlijk kreeg hij het wel voor elkaar (je staat altijd voor idioot met dat soort zaken).
Via Hotel Traube in Kirchberg waarvoor ik al eens een vertaling had gedaan, had ik nu een opdracht gekregen van Pension Wieshof ook in Kirchberg. Hiervoor moest ik zowel NL als Eng. vertalen. Dat laatste kan ik natuurlijk niet zo goed als het eerste, maar ik doe m´n best en als de klant het persé wil ondanks mijn waarschuwing dat het nu eenmaal niet m´n moedertaal is, wie ben ik dan om te weigeren.
Hopelijk zet de webmaster het geheel morgen online, dan is m´n werk tenminste weer zichtbaar.