In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 17, 2009

Skispringen



Maar voordat ik daarover vertel, eerst nog even gisteravond.
Paul en ik zijn gezellig samen naar de Papala gegaan, Chris had gezegd dat het waarschijnlijk niet al te laat zou worden vanwege het levensgrote-tafelvoetbaltoernooi dat vandaag gehouden wordt. In het begin was het ontzettend gezellig, we hebben staan nagelen met Regina van het TVB, haar dochter en vriend (boogschietvriendjes van Paul) en later kwam er ook nog een ander meisje bij.
Toen Paul moest gaan draaien, zijn wij met de vrouwen verder gegaan met darten en nog een potje nagelen en nog een potje darten en nog een potje...

Nog even vriendje Mario lopen plagen dat hij vorige week echt niet meer wist wat hij deed en dus wat hulp nodig had om met een taxi thuis te komen. Nadat Regina naar huis ging, gingen de jongelui samen staan kletsen en ben ik even gezellig bij Paul gaan kijken. Voor de rest was er een groep van de boerenjeugd en het enige dat die doen is zuipen, zuipen en zuipen en natuurlijk klagen als er niet genoeg volksmuziek wordt gedraaid. Toen ook de spelletjesvriendjes weggingen, was er echt geen bal meer aan en om kwart voor twaalf ben ik naar huis gegaan. Paul moest helaas nog verder, want onze landbouwers willen wel dat er een discjockey staat als ze zitten te drinken..
Net toen ik weg was, kwam er nog een groep knutselende vaders binnenvallen en uiteindelijk kon Paul pas rond half drie naar huis. Chris was ook al niet blij, want vanwege het toernooi moest ook hij om 6 uur weer op.

Wij stonden om 7 uur op, want om half acht zou de electricien komen. Tja, het is dat je er rekening mee moet houden dat hij echt om die tijd voor de deur kan staan, anders hadden we gewoon onze hersens moeten volgen en tot acht uur blijven liggen. Hij kwam natuurlijk pas tegen half negen opdagen (Oostenrijks drie kwartiertje noemen ze dat).
In ieder geval zijn onze thermostaten nu allemaal aangesloten, dus nu brandt de verwarming niet meer alleen in de kelder. Tot nu toe heb ik alleen de thermostaten op de woonverdieping geprogrammeerd, morgen doe ik ook de rest.

Ook Franz Fuchs was er weer, de deuren en deurposten in de kelderverdieping zitten er nu ook allemaal in en ook de trap is nu klaar. Helemaal goed.


Dan nu het skispringen.
Joris heeft het er al jaren over dat hij skispringer wil worden, want dat vindt hij veel leuker dan gewoon skiën. Toevallig had hij op school een uitnodiging gekregen van de skiclub Kitzbühel voor een proefdagje op de Schattbergschanze in Kitzbühel (vlakbij de Hahnenkammbahn). Dus wij daar vanmiddag naartoe.
Of het vanwege het slechte weer of vanwege het gebrek aan belangstelling in de ochtend is geweest, weten we niet, maar toen wij aankwamen was er in geen velden of wegen iemand te bekennen die ons iets over het skispringen kon vertellen. Dat was dus best een grote teleurstelling. Joris was al een paar dagen helemaal opgetogen en gespannen en dan is er helemaal niets...
Gelukkig hebben we de telefoonnummers van de contactpersonen dus die gaan we van de week maar eens opbellen om te vragen wanneer Joris wel kan komen kijken en meedoen met een training, want hij wil nog steeds heel graag.

Ach, toen maar wat boodschapjes gaan doen en weer lekker naar huis. Daar nog tot vijf uur aan het werk geweest en toen was het ook voor ons weekend.
Lekker wat restjes opgegeten en toen met z´n vieren op de bank gedoken om naar "de leukste thuis" te kijken. Nu kijkt de rest naar Hole in the Wall. In de originele uitvoering vind ik het een erg leuk programma, maar met Beau en Gerard vind ik er weinig aan.

Gelukkig moest ik nog een blogje schrijven, LOL!