In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, oktober 12, 2009

Sorry alweer geen foto´s

Eigenlijk had ik de buitenkant van het huis willen fotograferen, maar vandaag hadden we een echt regendagje en dat maakt ook geen leuk plaatje.
In verband met de gigantische buien hadden we ook besloten dat Paul de kinderen naar school zou brengen. We hebben nu eenmaal geen regenpak voor ze gekocht, dat hebben we hier vrijwel nooit nodig en om ze nu half verzopen op school te laten aankomen, is ook zowat.

Vanochtend hadden we bezoek van de mannen van het droog-bedrijf en die gaven ons het goede nieuws dat we nu ook de laatste apparaten uit mochten zetten. Ze hebben het grootste deel ook meteen meegenomen, wat ineens weer een hoop extra ruimte geeft.
De hoeveelheid stroom die is verbruikt, is gigantisch te noemen. Ik kwam in de snelligheid op ca 3300 KwH die we in de afgelopen weken voor het drogen gebruikt hebben. We zijn blij dat we die rekening uiteindelijk niet zelf hoeven betalen.

Maandag is natuurlijk verder altijd de dag waarop de zaken gebeuren moeten die in het weekend zijn blijven liggen, dus daar is hard aan gewerkt.

Wat misschien nog leuk is voor avonturiers die een baantje zoeken in een wintersportgebied, maar geen skileraar willen worden. Ik heb vandaag dit stuk vertaald en misschien is er wel iemand van mijn lezers die dit erg leuk vindt.

O ja, omdat het boven op de berg best koud is, ligt daar de eerste sneeuw van het seizoen al. Stelt nog niets voor natuurlijk, maar het begint op winter te lijken.