In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 11, 2009

Nüsse knacken, Früchte ernten


Zo heet de cursus die ik via de provincie gevolgd heb en waarvan dit weekend de afsluiting was. Vrijdagmiddag mocht ik er weer heen en ook deze keer was het weer heel interessant. We hebben vrijdag gepraat over het werken met de pers. Ook geoefend met het schrijven van een korte perstekst en duidelijke info over waar je het beste kunt zoeken voor bijvoorbeeld de adressen van de contactpersonen.
Zaterdagochtend om 9 uur gingen we weer verder met het maken van een persconferentie. We kregen als opdracht om onze nieuwe politieke partij te presenteren en in een persconferentie onze punten onder de aandacht te brengen en de vragen van de journalisten (de andere helft van de groep) te beantwoorden.
Erg moeilijk, want we kregen maar een uur om alles voor te bereiden, maar we sloegen ons er allemaal behoorlijk goed doorheen. Wat erg grappig was om te zien, was dat de foutjes die de ene groep maakte juist door de andere groep erg goed gedaan werd en andersom.

´s Middags gingen we verder met zelfmarketing en hoe je dat het beste aan kunt pakken. Ook daar weer het een en ander geleerd, alhoewel ik daar al wel enige basiskennis heb. Het moet gezegd, de dagen gingen weer ontzettend snel voorbij. Dat heb je met interessante leraren, die kunnen je zo bij de stof betrekken dat je niet eens meer doorhebt dat er ook nog zoiets als tijd bestaat.

Aan het einde van de dag kregen we een certificaat uitgereikt van de burgemeester van Westendorf, Toni Margreiter. Natuurlijk moesten we ook een keer of veel op de foto en met een beetje geluk verschijnt er zelfs een artikeltje in de Kitzbüheler Anzeiger waarop onze groep staat. We hebben als groep duidelijk gemaakt dat we graag gebruik zouden willen maken van een eventueel vervolgaanbod en ook nog gemeld in welke richting we dat dan graag zouden willen zien.


Dan nu de rest.
Vrijdagochtend om half acht stond de bankmens weer op de stoep met een formuliertje ter ondertekening en een rekening die betaald moest worden. Onze stuccers vonden dat we onze ramen nog af moesten plakken, terwijl ze de week ervoor nog hadden gezegd dat zij dat zouden doen. Paul en ik hebben nog een poging gewaagd, maar in dat soort zaken zijn we nu eenmaal gewoon slecht. Dat plus het feit dat we allebei al een vol programma hadden, zorgde ervoor dat ik de heren vriendelijk doch dringend heb gevraagd of zij het maar wilden doen. Paul en ik zijn toen gewoon aan onze werkzaamheden begonnen, zonder op het antwoord te wachten. Het is wel eens heel vervelend hoor, iedereen (ook degenen tegen wie we het expliciet zeggen) heeft zoiets van: "ach, ze zijn thuis dus hebben wel tijd". Maar met je werk aan huis is dat niet zo, we hebben juist meestal minder tijd dan iemand die voor een baas werkt.

Verder kwamen Nanno en Jan ook weer langs om ons te helpen met de plafonds in de toiletten. Tussen de middag heb ik voor iedereen ham-kaas- en appelpannenkoeken gebakken en ben toen snel doorgegaan naar mijn cursus.

´s Avonds moest Paul weer plaatjes draaien in de papalapub, opa en oma pasten op de kinderen, dus ik ben ook lekker meegegaan. In het begin was het nog niet echt heel druk en ook niet erg gezellig, maar in de loop van de nacht werd het steeds gezelliger. Ik heb nog leuk spijkers staan meppen met wat jongelui, lekker bij Paul staan kijken en heel gezellig met een aantal mensen zitten praten. Voor we het wisten, was het alweer kwart over twee en toen mocht Paul ophouden van Chris.
Snel naar huis gegaan, want zaterdagochtend moest ik natuurlijk weer om negen uur present zijn in Westendorf.

Toen ik zaterdagavond na de cursus thuiskwam, hebben we eerst tosti´s gegeten en toen met z´n viertjes naar de film Madagaskar gekeken. Altijd supergezellig zo´n avondje met z´n vieren en natuurlijk zijn we heerlijk uitgebreid met z´n vieren op de bank gaan liggen. Uiteindelijk zijn Paul en ik rond half elf naar bed gegaan en hebben vandaag echt ongelooflijk lang liggen snurken.
Ik kwam uiteindelijk om iets over tien uur m´n bed uit, omdat ik werd gebeld. Gelukkig was ik al wel wakker, maar m´n stem deed nog niet heel erg mee (lol).

Zondag is voor ons een hele lekkere luie dag, we hebben (behalve koken) echt helemaal niets nuttigs gedaan en dat is zo nu en dan echt heel erg lekker!

Morgen gaan we weer echt aan de slag en zal ik eens kijken of ik nog ergens een leuke foto kan vinden om hier op de log te zetten.