In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, oktober 13, 2009

De eerste sneeuw van het seizoen

en toen werd het winter.... Voor ons eigenlijk nog een beetje te vroeg daar onze buitenkant nog gestuct moet worden, maar toch. Vanochtend keken we omhoog en daar zagen we op ons dakraam sneeuw liggen! De kinderen wisten niet hoe snel ze zich aan moesten kleden, moesten ontbijten en vervolgens naar buiten moesten rennen!

Toen het even opgehouden was met zachtjes sneeuwen, ben ik snel naar het terras gegaan om wat foto´s te maken.
Om te beginnen foto´s van het huis. Hier zie je hoe onze ramen dichtgeplakt zijn. Woont niet echt prettig kan ik vertellen, maar ja het moet nu eenmaal.


Het verschil tussen het huis van de buren en ons is hier goed te zien. Doordat wij graag een witte balk om de ramen heen willen, moest dat afgelopen week eerst gedaan worden, daarna kan de rest pas gedaan worden. Hoe dat eruit ziet, kun je aan het buurhuis zien.


Eten deden we vandaag oostenrijks. Daumnidei (aardappel, bloem, ei, zout, nootmuskaat; tot een deeg gemaakt en vervolgens in de boter gebakken) met kraut. Ik had een recept voor krautfleckerl gebruikt, alleen hoort daar vlinderpasta door, wij hadden die dus vervangen voor de aardappelkoekjes.
Normaalgesproken zijn we geen heel grote kooleters, maar dit keer is er bijna een kilo doorheen gegaan met z´n viertjes, zo lekker vonden we het.

Vanmiddag zijn we nog met z´n vieren naar Wörgl gegaan. Paul moest bij Musik Tirol nog het een en ander doen en Sabine moet nog nieuwe winterlaarzen hebben. Helaas konden we voor Sabine niets vinden, maar gelukkig is het in de muziekwinkel ook erg leuk en hebben ze er erg lekkere bloedsinaasappelthee. Dus we vonden het niet zo erg dat we op Paul moesten wachten.

Goed, dan zal ik nu ook nog even wat foto´s met sneeuw neerzetten. Het schijnt morgen nog wat te gaan sneeuwen en daar verheugen we ons nu al weer op!