In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, november 24, 2009

Ook al is er geen sneeuw, het winterseizoen begint nu echt

Eind november, je merkt toch dat we met z´n allen echt naar de winter toe aan het leven zijn. Er komen steeds meer emails van mensen die proberen nog ergens een plaatsje te krijgen, er wordt aan de laatste voorbereidingen begonnen, de baas van de skischool vertelde me gisteren al dat hij momenteel elke dag ruim een uur kwijt is aan het beantwoorden van emails. Ook al voelt het eerder als het begin van de herfst (prachtige dagen afgewisseld met regendagen), de winter zit er toch echt aan te komen.

In mijn werkzaamheden heeft dat als resultaat dat ik een flinke dip in mijn werkzaamheden heb zitten, Paul heeft redelijk wat te doen, maar niet zoveel als afgelopen jaar. Gelukkig kreeg ik gisteren de sleutel van het buro van de skischool dus vanaf nu kan ik wanneer ik zin heb alvast wat zaken daar gaan organiseren. Ook moet ik de hele administratie daar door gaan kijken om te zien over wat voor soort zaken ik nog vragen heb. We hebben al afgesproken dat we daar komende week nog over bellen. Hans klaagde al dat hij door het veel te mooie weer, thuis (boerderij) nog veel te veel werk heeft om zich echt met de skischool bezig te kunnen houden. Helaas is er nog geen sneeuw voorspeld, komend weekend verwachten ze zelfs nog een föhn-wind vanuit Italië terwijl we zitten te wachten op de koude uit Rusland.
Dan wordt het feest van de Kaslachpass wel wat vreemd zo zonder de bijbehorende kou, maar gezellig zal het zaterdag toch wel worden, vermoed ik :)

Vandaag wordt in ieder geval weer een dag met een bergje administratie die verwerkt moet worden, een grote stapel was- en strijkgoed, boodschappen doen, vuilnis wegbrengen, natuurlijk moet er ook weer gekookt worden, kinderen met huiswerk helpen, eigen vertaalwerk en misschien vind ik ook nog wel wat tijd om vandaag alvast een paar uurtjes in het buro te gaan zitten, we zien wel.