In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, september 06, 2012

het weer speelt niet echt mee

Gisterochtend was het mistig, maar niet echt koud. Joris vond het wel fijn dat hij met de bus naar school mocht zo op de eerste dag.
School was weliswaar om 9.15 uur al uit, maar ja, er worden geen afspraken gemaakt met de busmaatschappij zodat de kinderen uit Brixen dan aansluitend met de schoolbus naar huis kunnen, dus Joris had nogal een tijd op de gewone bus moeten wachten. Hij vond het niet zo erg, want hij stond toch met wat andere kinderen te wachten.
Helemaal blij is hij om het feit dat hij met veel vrienden in de klas zit. Zijn beste vrienden Gabriël en Joshua, buurmeisje Angelina en ook twee andere vrienden van hem, Simon en Marc.
In de klas zit hij naast Marc en dat vindt hij (tot nu toe in ieder geval) hartstikke leuk.

Omdat Joris wat moeilijk leert, hebben we voor hem om te oefenen Loco met een aantal boekjes besteld. Dat bestaat op allerlei niveau´s dus dat is ideaal! Dan kan ik zoveel mogelijk zelf met hem oefenen in plaats van dure bijles te moeten kopen.
In het Duits wordt Loco, LÜK genoemd en we hebben dus denkspelletjes, wiskunde-oefeningen op zijn niveau en rekenen (einmaleins zijn de tafels, vanuit die ingang wordt er gerekend). Echt leuk dat hij extra moet oefenen vindt hij het niet, maar zo met z´n tweetjes of drietjes (Sabine komt er ook vaak gezellig bij zitten) is het wel aardig. Je bent in ieder geval samen bezig en daar houdt hij natuurlijk ontzettend van!

Vanochtend had Paul om half acht een afspraak in Westendorf en daar de regen met bakken uit de hemel kwam vallen, heeft hij Joris naar school gebracht. Die moet per slot van rekening ook om half acht beginnen...