In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 12, 2012

Cavia´s

De derde dag van school voor onze dochter en vanochtend meteen een probleem. Bij de spoorwegen loopt er het een en ander fout en ze hebben precies tijdens de spits bouwwerkzaamheden. Dus dochterlief zat vast op station Wörgl. Gelukkig was ze niet de enige, maar de trein had een half uur vertraging. Dus te laat op school.
Ik heb haar op het hart gedrukt dat ze school moest bellen om dat te melden en dat bleek goed. Er waren heel veel kinderen te laat en de directeur was behoorlijk chagerijnig. Sabine en haar 3 schoolcollega´s hadden mazzel dat ze zich via Sabine hadden gemeld. Was ik even blij dat ik daar zo over door heb lopen zeuren!

Verder heeft het vandaag de hele dag geregend. Gister was het wel mooi en toen heb ik aan het eind van de middag nog heerlijk buiten op het terras gezeten en ook de cavia´s mochten buiten lopen.

We proberen het vooral voor mama (de zwarte cavia) zo fijn mogelijk te maken. Het beestje heeft een grote tumor in haar buikje dat niet meer geopereerd kan worden en ze heeft veel pijn bij het poepen en ook lopen gaat niet allemaal even makkelijk. Vermoedelijk drukt er het een en ander op de zenuwen. De dierenarts kan er helaas niets aan doen, dus we hebben alleen druppels gekregen voor de pijnstilling. Nu vindt ze die vreselijk vies dus het is continu vechten om haar die te geven. Maar goed, als ze ze binnen heeft, dan heeft ze in ieder geval niet zoveel pijn meer.
We hopen maar dat ze op een bepaald moment gewoon inslaapt. Nu is ze, ondanks de pijn die ze heeft, nog te levendig om haar een spuitje te laten geven.
Tot dan toe genieten we gewoon nog lekker van haar. Ondanks haar ziekte is ze nog steeds de baas in het hok en dat terwijl Mia (de witte) veel sterker is :-D