In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 25, 2013

Vakantie NL 2013, dag 7

Paul wilde graag naar Hengelo om daar wat te shoppen en eventueel een hapje te eten.
Tegen het middaguur, zijn we dan ook die kant op gegaan en hebben lekker rondgewandeld.

We waren de parkeergarage nog niet uit, toen we een speelgoedwinkel tegen kwamen. Joris wilde graag naar binnen, want hij zag in de etalage zulke leuke spullen staan.
Uiteindelijk kwamen we de winkel uit met een kadootje voor vrienden van ons en Sabine had een rubik´s cube sleutelhanger gekocht. Het spul dat Joris had uitgezocht, was zo duur dat hij het niet eens wilde hebben.

We zijn naar La Place in de V&D gegaan, waar Sabine, Paul en ik een heerlijk saucijzenbroodje hebben gegeten en Joris zich te goed heeft gedaan aan een mega-aardbeien-joghurt-smoothie. Een andere richting opgelopen en daar zagen we een zaak waarop kunstschilder benodigdheden stond. Kunstschildersmaterialen Martin Brinkhuis heet de zaak en blijkbaar kwamen we toevallig op een van de twee middagen dat deze voor publiek open was.
Nu moet je weten dat Sabine al heel lang op zoek is naar een boek voor tekenaars waarin de anatomie uitgebreid behandeld wordt, maar een goed boek waren we nog niet tegengekomen. Doordat je van de buitenkant alleen een kleine etalage kunt zien waarin vooral verf stond, had ze het idee dat dit ook niets was en wilde doorlopen. Gelukkig heeft ze eigenwijze ouders, dus gingen we toch naar binnen. En wat waren we blij dat we dat gedaan hadden!
Er bleek nog een gigantisch magazijn achter te liggen met werkelijk alles op het gebied van kunstschilderen/tekenen.
  (foto van de website)
Ze kon haar geluk niet op, toen bleek dat ze hier meerdere boeken op dit gebied op voorraad hadden en voor slechts € 9,95 is ze nu in het bezit van een hartstikke mooi tekenboek! Natuurlijk moesten er ook nog een schetsblok en een potlodenset gekocht worden, dus voor Sabine kon de dag niet meer stuk. Mensen met een liefde voor tekenen/schilderen, kan ik zeker een bezoek aan deze zaak aanraden als ze eens in de buurt zijn.

Joris had een computerspellenzaak gespot, dus daar zijn we daarna ook nog naartoe gegaan. Was de kunstschilderwinkel de droomzaak van Sabine, dan stonden we nu in Joris zijn lievelingszaak :)
Hij heeft zeker een uur rond lopen kijken om vervolgens met twee spellen voor onze XBox (zonder achtervoegsels, dus echt de oude) aan te komen. Mazzel als meneer altijd heeft, bleek hij uit de bak gekozen te hebben waarbij je drie spellen voor de prijs van twee mee mocht nemen, dus heeft hij snel nog een spel uitgezocht (hij had er in eerste instantie 7 in z´n handen, maar bedacht dat hij misschien toch niet zoveel geld uit wilde geven) en had voor 14 euro drie racespellen gescoord.
Wat wil een Joris nog meer!

Op de terugweg naar de parkeergarage kwamen we nog langs de kringloopwinkel. Veel heel oud spul, vaak met mankementjes, maar voor prijzen alsof het vrijwel nieuw was. Daar we niets naar ons zin vonden, deze winkel weer zonder enige aankoop verlaten.

Het volgende op het lijstje was een dubbele satellietkop, want canal digitaal is over op een dubbele kop. Voor ons balen, want we hadden een speciale "schotel" die er nu juist niet uitzag als een schotel en waarvoor je geen kop nodig had. Nu moeten we dus een schotel gaan kopen en een dubbele kop erop monteren. Gelukkig was de kop niet al te duur en de vriendelijke meneer heeft Paul ook nog geadviseerd welke schotel we het beste kunnen kopen. Tja, een schotel bij hem kopen en meenemen, was helaas niet een van de mogelijkheden, anders hadden we dat wel gedaan.

Weer terug naar ons huisje en daar heb ik vervolgens pannenkoeken gebakken. Uit zo´n pakje waar je alleen maar water bij hoeft te doen. Bijzonder zijn ze natuurlijk niet, je mist het echte ei en de melk echt wel in de smaak, maar goed genoeg voor zomaar tussendoor.
De avond weer lekker buiten op het park doorgebracht en met zusje afgesproken dat we elkaar vrijdag zouden ontmoeten in Arnhem bij het openluchtmuseum!