In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 25, 2013

Vakantie NL 2013, dag 8

Om half negen zijn we opgestaan, waarna we zo rond kwart voor tien de auto in sprongen om op weg te gaan naar het openluchtmuseum in Arnhem.
Paul heeft zo´n navigatie-app op zijn telefoon geïnstalleerd en die hebben we de weg laten leiden.
Die app vindt het heel leuk om je over de meest kleine weggetjes te leiden die hij kan vinden, dus we hebben zo ongeveer elk boerenlandweggetje gezien tussen Den Ham en Arnhem.
Een ventweg was ook interessanter dan de ernaast liggende provinciale weg, wat bij ons zo nu en dan toch tot klein vlagen van wanhoop leidde.

Gelukkig bereikten we net iets voor elf uur ons doel, waar we even later verblijd werden met de komst van de familie!

Eerst zijn we een halte met een oud trammetje gereden:


Daarna kwamen we in een "verzamelaars"huis. Daarin zagen we onder andere Joris die de draak doodt. Een foto is dan snel gemaakt :)
 

 
Behalve kerkelijke beelden was er ook een kleine verzameling van sinterklaas-inpakpapier, een verzameling pijpen, fototoestellen, radio´s, foto´s van het koninklijk huis, kotszakjes uit vliegtuigen en een hele grote verzameling spaarpotten. Die laatste vonden de kinderen het leukste!




Vervolgens zijn we verder gaan wandelen en daarbij kwamen we een huisje tegen van de gezondheidszorg waar zeer levensechte poppen gemaakt zijn. Als het een ietsje donkerder is, zou je denken dat het echte mensen zijn.



De huizen, boerderijen, kruidentuin en speeltuin waren genoeg om ons de hele dag bezig te houden en eigenlijk was de dag veel te kort, want we hebben nog heel wat dingen niet gezien of gedaan.






 
Om de dag af te sluiten, zijn we met z´n allen een hapje gaan eten. De kinderen waren het met z´n vieren eens dat het geen pannenkoekenrestaurant moest worden, maar dat we naar de snackbar zouden gaan.
Wij gingen dus op zoek naar een snackbar, die we ergens op een kruising na de burgers bush vonden.
Erg leuk personeel en wij hebben ons tegoed gedaan aan alle snackbar lekkernijen die kunt vinden.
Om 7 uur gingen ze dicht en na nog wat potentiële klanten te hebben weggestuurd (tja, het vet hadden ze al een tijdje uit gezet) waren wij uiteindelijk de enigen die er nog zaten. Nadat we beloofd hadden dat wij de parkeerplaats met het touw zouden afsluiten, mochten wij er nog wat langer blijven.
De kinderen waren lekker rondom onze auto aan het spelen, waarvan Joris nog een leuke foto gemaakt heeft (in de spiegeling zie je nog heel wat meer dan alleen het nichtje dat gefotografeerd werd)
Even later besloten we om ook maar weer terug te gaan, want dit was onze laatste dag en we moesten de auto nog inpakken voor de reis terug.

We hebben in ieder geval een hele fijne vakantie gehad.