In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 11, 2014

Dagje München

Vandaag vonden wij het tijd om opa en oma eens kennis te laten maken met het fantastische openbaar vervoers netwerk van München.
Als je met de auto naar München gaat, dan moet je normaalgesproken een milieuvignet aanschaffen en als je in een parkeergarage gaat staan, dan betaal je je behoorlijk arm aan parkeergeld. Nu hadden wij een tijdje terug al ontdekt dat je in de P&R bij de Mangfallplatz maar € 1,50 aan parkeergeld hoeft te betalen.
Dan hebben ze ook nog het mooie systeem dat je een dagkaart voor het openbaar vervoer kunt kopen voor slechts € 11,20 en daarmee mag je de hele dag met maximaal 5 personen door München crossen.

We begonnen gewoon lekker met een ritje naar het centrum.
Daar hebben we eerst even een broodje en wat fruit voor de lunch gekocht en een beetje door de stad gewandeld.
Nog even de Hauptbahnhof bezocht, zodat opa en oma een collega campingbewoonster konden vertellen hoe ze vanuit de trein waarmee ze in München aankomt, naar de aansluitende trein moet lopen. Daar kwamen we ook een fanshop van Bayern München tegen,
 
waar het idee ontstond om ook maar een bezoekje te brengen aan de Allianz Arena. Grote voetbalfans als opa en oma zijn, was dit natuurlijk een heel leuk hoogtepunt.



Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk ook rondleidingen en een supergrote fanshop. Wij zijn alleen even in de fanshop wezen kijken en misschien gaan opa en oma nog eens met vrienden de rondleiding doen.
Joris wilde ook best nog even poseren :)

 
Om goed gebruik te maken van onze dagkaart, zijn we ook nog naar het Olympia Einkaufszentrum geweest, waar we voor Joris een paar nieuwe schoenen hebben gekocht. Die had hij hard nodig, want hij is in een half jaar van maat 39 naar 41 gegaan. Z'n oude zaten dus niet meer lekker, dat is duidelijk.
 
Ook hebben we daar nog even een hapje gegeten. Oma, Paul en ik bij de Thai
 
terwijl opa en Joris meer zin hadden in een broodje schnitzel en een half haantje.
Daarna met de metro weer helemaal terug naar de andere kant van München waar onze auto nog steeds braaf op ons stond te wachten. 
Uiteindelijk waren we tegen 8 uur weer terug in ons eigen huisje na een heel gezellige dag.