In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 02, 2014

Rijles en pompoengnocchi

Vandaag was het weertechnisch gezien een afwisselend dagje :)

Regen, mist, stralende zon, het lijkt wel herfst!

Nadat we de kinderen klaar hadden gemaakt voor de schooldag, gingen ook Paul en ik rustig aan het werk. Ik heb besloten om eerst het schoonmaakwerk te doen, zodat ik daar in ieder geval vanaf was.

Om half drie ging Paul op weg naar Kufstein om Sabine op te halen. Die had voor vandaag een dubbel uur rijles geboekt om te kijken of ze inderdaad de zaken die ze voor het examen moet beheersen, ook echt beheerst.
Hier een foto van de leraren van de rijschool.
Sabine was stik zenuwachtig, maar gelukkig ging het allemaal goed en heeft ze zich aangemeld voor het examen.

Verder heb ik met de pompoen uit de groentenkist geprobeerd Gnocchi te maken. Netjes een recept gevolgd uit het blad van de natuurvoedingswinkel, maar in plaats van een deeg dat ik kon rollen (volgens het recept zou dat moeten kunnen), leek het meer op een soort beslag. Dus ik heb gewoon met twee lepeltjes het deeg in het kokende water geschept, zodat het toch ergens in de verte op Gnocchi lijkt.
Daarbij heb ik een heel eenvoudig soort pesto gemaakt van snijbiet, olijfolie, citroensap, zout en peper en een flinke hoeveelheid vers geraspte parmezaanse kaas om er overheen te strooien.
De familieleden waren vooraf wat sceptisch, maar het smaakte boven verwachting lekker.
Natuurlijk hebben we weer veel over (man, man, wat kunnen andere mensen toch veel eten) en we hebben al besloten dat we die als een soort kaiserschmarrn gaan eten, dus met poedersuiker en evt. wat jam of appelmoes. De Gnocchi zijn namelijk heerlijk luchtig en naar onze mening past ook zoetigheid er erg goed bij.

Wat dat betreft is de groentenkist zo leuk, je leert allerlei verschillende groentensoorten eten, gewoon omdat ze in de kist zitten en het natuurlijk zonde is om weg te gooien.

Zodadelijk nog yoga-en en lekker een boekje lezen en dan is het weer mooi geweest voor vandaag.