In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 24, 2014

School en ballonnen

Gisteravond was het dan weer zover, we mochten naar de school van Joris voor de eerste ouderavond. We werden eerste getracteerd op wat foto´s van het afgelopen jaar. Het was duidelijk dat de leraren nog nooit een presentatie hadden hoeven geven, want er werd geen boe of bah bij gezegd. Paul en ik moesten daar wel om grinniken.
In tegenstelling tot de klassenlerares van Sabine, die altijd minstens anderhalf uur nodig had om de zaken voor het komende schooljaar door te nemen (tja, als je drie keer hetzelfde achter elkaar verteld, is dat inderdaad nodig), heeft Joris zijn klassenleraar aan een half uurtje, hooguit drie kwartier genoeg. We weten dus weer welke uitgaves we tegemoet kunnen zien en ook dat er dit jaar heel veel stof door de kinderen doorgenomen moet worden. Zoals de leraar al zei: dit jaar moeten de kinderen heel veel nieuwe dingen leren, terwijl we volgend jaar vooral veel herhalen, dus ze moeten flink aan de bak.

Vandaag had Joris gelukkig een normale dag, dus was om half twee weer thuis. Sabine was nog wat ziekjes, dus die heeft nog wat uitgeziekt. Morgen moet ook zij weer naar school.

Tussen de middag heb ik lekker het restje prei-wortel-stamppot van gisteren opgegeten, terwijl Paul het laatste beetje bietensalade mocht hebben. Zo verpietert er tenminste niets in de koelkast.

Over koelkast gesproken... Onze Nordland in de kelder lijkt toch zo langzamerhand de geest te geven. Er zat drie dagen geleden in het vriesgedeelte allemaal ijs, alsof we de deur niet goed dicht hadden gedaan. Dit was niet de eerste keer dat dat zo was, dus we hebben ´m de afgelopen dagen uit laten staan en vandaag weer aangezet om te controleren of hij zichzelf misschien te vaak en te lang ontdooit. Het koelkastgedeelte heeft zo´n zelf ontdooiend mechanisme, dus dat zou best kunnen. Wel irritant als het zo zou zijn, want ik heb in die koelkast toch altijd redelijk wat liggen, doordat de koelkast in de keuken gewoon niet zo groot is.

Verder was het vandaag weer prachtig weer, dus tussen het dagelijkse werk door, heb ik lekker een aantal keer genoten van een pauze in het zonnetje.
Ook is het deze week weer de tijd van de Libro Ballon Cup in Kirchberg en vandaag moesten ze duidelijk een soort "touch down" doen in Brixen, want er kwamen er hier bij ons voor een hoop even naar beneden.
De kinderen van de berg renden met z´n allen achter de ballonnen aan. Erg leuk!

Als avondeten had ik vandaag een pompoen curry gemaakt. Verse naan-broodjes erbij gebakken en smullen maar! Als toetje nog een bakje met citroen-gelatine-pudding. Als dat niet feestelijk is, dan weet ik het niet meer.

Nu nog even snel met Paul naar de camping om nog wat voor het internet daar te controleren en dan is het met de werkdag weer gedaan.