In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 27, 2014

IKEA en cavia´s

Vrijdag was een gewone werk-/schooldag, wat betekent dat we weer om 6 uur (kreun, ik wen er echt nooit aan) op moesten staan.
Eerst snel de administratie gedaan, waarna het huis weer aan de beurt was om schoongemaakt te worden. Voor je het weet, is het alweer tussen de middag en komt Joris thuis. Die heeft op vrijdag heerlijk een super korte dag, altijd fijn natuurlijk.
Tegen half drie kwam ook Sabine thuis en die ging met haar vader "lekker een stukkie rijden". Vriendje Mark was bij Joris op visite, dus ook die verveelde zich niet.

`s Avonds aten we lekker zelfgemaakte pizza en hebben we naar de Voice of Holland zitten kijken. Ik vond er dit keer geen echte uitschieters tussen zitten, maar je weet natuurlijk nooit hoe de zangtalenten zich ontwikkelen.

Vandaag hebben we eerst lekker uitgeslapen en ontbeten, waarna we tegen een uur of tien in de Auto zijn gestapt om via Kirchbichl, Angath, Jenbach binnendoor naar Innsbruck te rijden. Natuurlijk heeft Sabine gereden, want alhoewel ze de 3000 verplichte kilometers er al op heeft zitten, heeft ze nog geen examen gedaan en moet ze in het ritme blijven.
Bij Innsbruck Oost zijn we naar de DEZ gegaan, om daar zweedse gehaktballetjes bij de IKEA te gaan eten. Natuurlijk hebben we ook nog een rondje door de winkel gelopen, dat is altijd leuk.
Sabine en ik kwamen al bijna in de verleiding om een zweeds boek mee te nemen, altijd goed voor je talenkennis :)

Bij de serviesafdeling vond ik een bordje met daarop het thema hete luchtballonnen, wat natuurlijk zeer actueel is met de Libro Ballon Cup in Kirchberg, die dit weekend weer wordt afgesloten.

Natuurlijk moest Joris in de game-shop nog een leuk nieuw racespel voor de X-Box kopen en Sabine had ernstig behoefte aan een nieuwe CD, dus zijn we ook nog even naar de Media Markt geweest.
Zo tegen kwart over drie, waren we klaar met rondkijken en is Sabine weer naar huis gereden.
Daar aangekomen hebben we eerst de cavia´s buiten gezet en zijn Paul en ik ook snel in het zonnetje gaan zitten.
Het lijkt bijna wel vakantie!

Na verloop van tijd vonden de dames cavia het nodig om weer de moestuin-bak in te duiken en hebben zich daar tegoed gedaan aan de snijbiet en de bladeren van de spruitenplant. Wij konden er wel om lachen.


Toen hebben we de overgebleven pizza van gisteren opgewarmd en zijn onze buikjes ook weer vol.
Net werd het buiten in t-shirt toch wat te fris, dus zijn we weer binnen gaan zitten. Na deze heerlijke dag, wordt het vast ook nog een fijne avond!

Hopelijk hebben jullie ook van een heerlijke zaterdag mogen genieten.

2 Comments:

At 27 september, 2014 19:28, Blogger Ettje zei....

Ik heb een beetje gepoetst vandaag, maar wel de hele dag lekker de schuifpui open gehad! Met verbazing gelezen dat Sabine al auto rijdt... Was even vergeten dat ze geen klein meisje meer is! :-) Fijn weekend verder.

 
At 28 september, 2014 20:11, Blogger Petra zei....

Fijn dat het bij jou ook zulk lekker weer was Ettje, ik vind het zelf altijd heerlijk als de schuifpui open kan, ben dol op frisse lucht. Enne ja, die kinderen worden zo ongelooflijk snel groot, aan de ene kant jammer, aan de andere kant heerlijk :) Ik vind het mooi om te zien, hoe ze elke dag een stukje volwassener worden.

 

Een reactie posten

<< Home