In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 09, 2014

Het lijkt wel zomer, toch is het al oktober...

(denk hierbij de muziek van "het werd zomer" van Rob de Nijs)

Het begon vanochtend al vroeg met een stralend zonnetje en zo is het de hele dag gebleven.

Daar ik altijd over eten schrijf, moet ik natuurlijk ook nog even vertellen wat Sabine had uitgekozen als eten om te vieren dat ze haar rijbewijs heeft gehaald: Gourmet!
Dus toen we tussen de middag bij opa en oma waren om het heuglijke nieuws te vertellen, hebben we ze meteen uitgenodigd om mee te komen eten. Ik ben helaas vergeten om een foto te maken van de mooi gedekte tafel, maar kan natuurlijk wel opschrijven wat we allemaal voor lekkers op tafel hadden staan: reepjes biefstuk, varkenshaas en kipfilet, stukjes ananas en perzik, kerstomaatjes, komkommer, bio-champignons, sjalotjes, zachte geitenkaas, brie, stokbrood met kruidenboter, door Paul gemaakte knoflooksaus en cocktailsaus en nog wat andere sausjes. Met een glaasje wijn, biertje, cola-sinas mix en limoen-lychee limonade smaakte het allemaal fantastisch. Echt een feestelijk etentje op een feestelijke dag.

Joris liep vanochtend flink te schelden, want hij had geen zin om naar school te gaan. Tja, dat is heel jammer, hij moet toch. Gelukkig kwam hij weer vrolijk thuis, dus het was gewoon moeiigheid. Dat 6 uur opstaan blijft gewoon heel zwaar en daar heb je zo nu en dan echt veel last van. Hij dus vandaag.
Sabine ging weer vrolijk naar school, die mocht natuurlijk de felicitaties van haar vriendinnen in ontvangst gaan nemen en ze zouden bij het vak Medieninformatik gaan leren hoe je precies met je digitale fotocamera moet omgaan. Onze oude had vorige week de geest gegeven :( Balen natuurlijk, want je bent toch weer meerdere honderd euro´s kwijt voor een nieuwe camera. Gisteren kwam de nieuw bestelde body binnen (we gaan natuurlijk geen nieuwe lenzen kopen als we die al hebben); een Canon 600D.
Maar in plaats van de les bij te wonen, moest ze van de leraar foto´s gaan maken van werkstukken van de 5e klassen. Wel heel erg leuk natuurlijk dat jij als leerling die net begonnen is in het eerste jaar medieninformatik al wordt uitgekozen om dat te doen!
Hieronder een aantal foto´s die ze heeft gemaakt in de afgelopen lessen Medieninformatik:





Daar waar de meeste klasgenotes niet veel meer doen dan plantjes en bloemetjes staand fotograferen, ziet Sabine ook heel andere onderwerpen, gaat op de grond liggen fotograferen of klimt in een boom.

Zelf heb ik met m´n mobieltje ook weer wat foto´s gemaakt op ons terras. Ik ben dol op onze (on)kruid achtige bloemetjes. Daar waar de rest al is uitgebloeid, blijven deze komen. Ook de bijen en soms een vlinder komen er nog steeds op af, dus dat is altijd leuk.
 Natuurlijk mochten de meisjes ook weer buiten spelen.
 Mia dook weer snel naar haar favoriete drinkbak :)

Paul en ik zijn om half vijf nog even lekker een uurtje gaan wandelen.
Zelfs in de schaduw waren de temperaturen echt zomers. We zijn de verloren zomer nu echt aan het inhalen!

Als avondeten hadden we allemaal een lekkere zelfgemaakte hamburger met nagemaakte big tasty saus (is een hamburger van de McDonalds). Wat sla er bij en smullen maar.