Regen en boerenkool
Gistermiddag stond in het teken van het ophalen van de kinderen.
Joris stond om half vier in Brixen bij het station, dus die hebben we snel laten instappen, waarna we naar Kufstein zijn gereden om Sabine op te halen.
Onderweg begon het, zoals verwacht, al wat te regenen en toen Sabine de auto instapte, regende het traditiegetrouw (Sabine rijdt op de een of andere manier bijna altijd in de regen) lekker door.
Thuisgekomen begonnen met de voorbereidingen voor het avondeten. M´n schoonouders hadden weer allerlei boodschappen uit Nederland meegenomen, waaronder 2 zakken boerenkool! Dus 1 zak gebruikt om een lekkere boerenkoolstamppot voor ons te maken. Daarbij een rookworst en jus, wat wil een mens nog meer.
De rest van de avond is Sabine hard bezig geweest met haar foto-opdracht voor school. Ze hadden 100 passen links of rechtsaf vanuit de hoofdingang moeten maken en dan al teruglopend zaken moeten fotograferen die ze opvielen. Als extra opdracht stond erbij dat je de foto´s niet allemaal vanaf ooghoogte moest nemen, maar volgens Sabine hadden veel van haar klasgenoten dat niet helemaal begrepen.
Ze heeft zo te zien het kaartje van het fotoapparaat meegenomen, dus ik kan ze hier niet laten zien helaas.
Vanochtend konden we natuurlijk weer eens niet wakker worden (veel te vroeg, donker, REGEN), dus Paul is zo lief geweest om de kinderen naar de trein/bus te brengen, zodat ze tien minuutjes langer konden blijven liggen.
Daarna zijn we weer hard aan de slag gegaan met ons werk.
Vandaag was het naast het eeuwige huishouden ook weer tijd voor het maken van de maandafsluiting. September was gelukkig een stuk betere maand dan augustus, dus dan is het ook weer leuk om met de cijfertjes in de weer te zijn.
Tussen de middag eet ik weer eens een lekker Ikea knäckebrotje. We hebben deze
de vorige keer gekocht en ik moet zeggen dat ik ze echt superlekker vind!
De kinderen zijn vandaag allebei op tijd thuis en dat is maar goed ook, want ze moeten vanavond allebei sporten. Joris van 17.30 - 19.00 uur in Westendorf en Sabine van ca. 19.10 - 20.45 uur in Brixen. Dat wordt dus taxi-spelen!
We hebben gelukkig nog wat boerenkoolstamp over van gisteren en dat ga ik omtoveren in een heerlijk gerecht, dat al jaren in ons receptenboek staat.
Boerenkool met pindakaas | |
500 g boerenkool 1 kg aardappels 1 klonjt boter 1/4 l melk 350 g gehakt 1/2 potje pindakaas 3 lepels ketjap manis zout peper paneermeel enkele vlokjes boter |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200 graden.Bak het gehakt rul in wat boter en kruid het zoals je het lekker vindt. Kook de boerenkool in wat water ZONDER zout gaar in 20-25 minuten. Maak ondertussen de aardappelpuree. Zorg ervoor dat de aardappelpuree een beetje aan de 'natte' kant is, in de oven wordt het anders te droog. Giet de boerenkool af, en meng de pindakaas en ketjap erdoor. Dit geeft een beetje plakkerig goedje. Doe het gehakt in een (ingevette) ovenschaal. Verdeel de boerenkool erover. Afdekken met aardappelpuree. Strooi paneermeel over de schotel, leg hierop een paar vlokjes boter. Zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven, totdat er een lekker bruin kostje op zit. |
Deze hoeveelheden zijn voor ons veel te veel, maar misschien heeft een van jullie er iets aan :) Daar ik nog boerenkoolstamppot heb, hoef ik alleen het gehakt rul te bakken en dat af te maken met de pindakaas en ketjap. En omdat de kinderen op zulke verschillende tijden moeten sporten, zorg ik er wel voor dat ik voor ieder apart een ovenschaaltje maak. Dan is het een kwestie van in de oven of magnetron schuiven en op de eigen gewenste tijd lekker eten.
Eet smakelijk!
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home