In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, maart 21, 2005

Verhuizers doen ook aan Direct Marketing

Grappig, vandaag lag er een brief van een verhuizer in de bus.
Ze hadden gelezen dat wij ons huis te koop hebben staan en veronderstelden dat wij dan misschien ook wel een verhuizer nodig zouden hebben.
Een keurige, vriendelijke brief met een lijstje erbij met aandachtspunten voor een verhuizing.

Nadat ik het bedrijf in een email had duidelijk gemaakt dat ik van hun diensten geen gebruik zal gaan maken, maar dat ik de brief wel op prijs stelde, ben ik eens gaan zitten om te kijken of er nog zaken instaan waar ik niet aan had gedacht.

1 van de zaken waarvan ik niet zeker weet of het mag, maar waarover ik natuurlijk graag duidelijkheid wil, is de mogelijkheid om de verhuiskosten aftrekbaar kunnen zijn van de belasting. Het zou natuurlijk leuk zijn, alhoewel ik het vermoeden heb dat die kosten vast alleen af te trekken zijn als je een erkende verhuizer inschakelt. (maar je weet natuurlijk nooit)

Verder schijn je je verzekeringsmaatschappij pas een maand van tevoren in te hoeven lichten. Dat is natuurlijk prettig, want dan weet je in ieder geval zeker wanneer je over gaat. Nu is dat bij ons nog niet precies duidelijk alhoewel we wel een week hebben waarin we graag _willen_ verhuizen.

Een andere handige tip, die je zeker makkelijk vergeet, is te zorgen dat je voor de verhuisdagen alvast makkelijke maaltijden in huis hebt.
Je kunt inderdaad prima een maand van tevoren alvast het een en ander invriezen, zodat je je eten alleen nog maar hoeft op te warmen (eventueel aangevuld met een salade of zoiets).

Voor de rest waren het allemaal open deuren, maar het is natuurlijk wel handig om zo'n lijstje te hebben. Op het laatste moment ga je dat soort zaken zeker vergeten, dus als je alles af hebt gestreept, weet je in ieder geval zeker dat het goed geregeld is.

Dan is het enige voor ons dat nog ontbreekt de overdrachtsdatum van ons huis.
Is er nu echt niemand die een jaren '70 huis, 2 onder 1 kap met leuke tuin en bijzondere vorm wil kopen?

2 Comments:

At 18 oktober, 2010 08:47, Anonymous verhuis planning zei....

Wat een handige verhuistips, dank daarvoor. Weer eens wat anders dan die standaardlijsten die ik tegen kom, maar iets wat gebaseerd is op ervaring.

 
At 13 maart, 2017 14:57, Anonymous Anoniem zei....

Wat een goede post! http://budgetverhuisservice.nl

 

Een reactie posten

<< Home