In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, augustus 31, 2005

Afval

Twee weken geleden hebben we onze afvalton voor het restafval voor de 1e keer aan de weg gezet. Ik kan eerlijk zeggen dat het ding propvol was. Gisteren waren we weer een de beurt voor de ophaalronde, maar onze ton is nog maar voor een kwart vol!
We doen ons ontzettende best om het afval goed te scheiden en het resultaat is er dan ook naar.

We hebben een bakje voor de biomüll, maar dat gaat niet zo heel hard, vooral niet omdat we het meeste naar het dierenweitje proberen te brengen.
Verder houden we natuurlijk het glas en het oud papier apart, dat is alweer een flinke hoeveelheid meer. Dan nog een klein beetje blik afval, maar waar we toch echt het meeste van hebben (en daar schrik je dan best weer een beetje van) is de hoeveelheid plastic! Mens, wat gebruiken we een gigantische hoeveelheid plastic met z'n allen. Dan heb ik het niet alleen over plastic zakjes, maar ook over chipszakken, melkpakken, sappakken, fruitbakjes en netjes en al die kleine ellendige stukjes die ook wel weer ergens in zitten.
We hebben per week een flinke tas vol!

Onze vuilnisbak hebben we dit keer nog maar niet aan de weg gezet, vonden we niet nodig. Ik ben heel benieuwd naar de rekening die we gaan krijgen.