In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, augustus 27, 2005

Alweer een dag Oostenrijks burger, leuk hoor

En alweer een heel klein stapje gezet richting het beheren van een eigen pension. Ik heb me ingeschreven voor de cursus in Zell am See. 3x een week en 1x 2 dagen les. Ook alvast een pensionnetje in de buurt aangeschreven met het verzoek om me een leuk aanbod te doen voor die periode, want de cursus vindt plaats tussen 17 oktober en 29 november, dus laagseizoen. Ik ben heel benieuwd wat ik erop te horen krijg.

Vanochtend heb ik heerlijk tot half elf mogen uitslapen (zzzzzzzzzzzzzzzzzz), waarna we met z'n allen een broodje gegeten hebben en met de trein naar St. Johann in Tirol zijn gegaan. We gingen namelijk op zoek naar een goede fiets voor mij, dus eerst langs de Hervis gegaan (die hebben in het laagseizoen altijd goede aanbiedingen), maar daar kon ik niet beslissen dus na heel wat fietsen gepast te hebben, toch tegen de meneer daar gezegd dat ik nog even wilde nadenken.
We hebben daar trouwens al wel mooie snowboard schoenen voor Sabine kunnen kopen voor maar E 20,- en een fietshelm met race auto's erop voor Joris.
Toen zijn we doorgelopen naar de Intersport, waar we tot onze verrassing Maayke nog tegenkwamen. Maayke en Simon bleken nog geen vakantie te hebben omdat hun huis nog niet helemaal opgeleverd is, dus na ook daar weer een aantal fietsen gepast te hebben een fijne fiets voor mij gevonden. Ik wilde persé geen mountainbike, want ik zie mezelf niet voor de lol bergen opfietsen, maar ik heb dus een mooie comfortbike gekocht, waar we ook Joris zijn fietsstoeltje op kunnen monteren. Fijn om weer een fiets te hebben, want ik miste 'm wel hoor.

Verder nieuws is nog dat Paul heel hard bezig is met het overnemen van het Wireless netwerk op de camping, samen met Paul R. een vaste campingbezoeker.
Paul is wezen praten met Christof, de beheerder en die heeft alle medewerking aangeboden. Investeren wil hij niet doen, maar Paul krijgt alle ruimte om iets op te zetten. Christof vindt het namelijk belangrijk om met wireless internet te kunnen adverteren, dus hij wil het graag houden en het huidige bedrijf zit in betalingsmoeilijkheden en houdt er daarom bij ons op de camping mee op.
Kijk, een vetpot zal het niet worden, maar misschien kan Paul hiermee een naam maken en dat is natuurlijk wel belangrijk. Daar is hij dus op dit moment weer hard mee bezig.

Verder hebben we vanavond gezellig met de bovenbuurvrouw en kinders gebarbecued. Was erg gezellig, goed voor ons Duits en natuurlijk ook lekker.
Toen de kleine meid om half 8 moe was en naar d'r bedje wilde, begonnen de wolken wel erg goed samentrekken en terwijl we de eerste spullen aan het opruimen waren, begon het te regenen.
Vanaf een stukkie verder hoorde ik ook al dat er onweer aankwam, dus snel verder opgeruimd en net voordat het echt bij ons begon hadden we alles weer weg.
Met z'n allen nog even lekker na zitten kletsen terwijl de kinderen aan alle kanten bij ons op schoot zaten omdat ze erg bang waren van het onweer.
Tegen kwart over negen was alles gelukkig weer over en de tennisbanen staan weer blank, want het regende behoorlijk.
De kinders ook in bed gemikt en wij weer lekker naar de kelder om onze computerverslaving weer even uit te leven.

1 Comments:

At 28 augustus, 2005 10:16, Anonymous Anoniem zei....

nou lees ik al bijna een half jaar elke dag met ontzettend veel plezier deze weblog en wil wel eens wat vragen en nu kom ik er pas achter dat je commentaar kan achterlaten hahaha beter laat maar nooit zullen we maar zeggen. ik heb de laatste week nog wel vaak aan jullie gedacht want uit de berichtgeving hier bleek oostenrijk aardig ondergelopen te zijn met water. Ik neem aan dat dit bij jullie is meegevallen. Maar het blijft wel spannend zo om je leven hier op te geven en te vertrekken. Ben echt benieuwd hoe dat allemaal verder gaat verlopen maar jullie ook natuurlijk. Maar hoe hebben jullie dat werk van Paul geregeld? Werkt hij nu als ZZP-er voor DTO? En waarom begint hij niet een eigen bedrijfje daar je ziet zoals op die camping er velen zijn die zulke problemen kent. zeker op netwerkgebied. Moet hij wel een commercieel directrice in dienst nemen hahahah want anders kan het niet uit zoals ik hem ken. Wens jullie nog heel veel sterkte en ik zal het vaker van commentaar voorzien hahaha heb nu de knop gevonden hihihi

groetjes

wilfred en monique

ps tot onze grote schaamte ligt jullie verhuiskaart hier nog steeds maar er komt een kaartje hoor :-)

 

Een reactie posten

<< Home