In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 28, 2005

Het regent, het regent af en toe heeeeeeel hard

Even een kleine update van gisteravond.
De blog eindigde ongeveer met "en de tennisbanen staan weer blank, want het regende behoorlijk" vlak na het publiceren van de blog hoorden we de sirene van de FF (Freiwillige Feuerwehr) en ik (paul) zag de blauwe zwaailichten vlak bij, dus ging even kijken wat er aan de hand was. We hadden tenslotte een inslag redelijk dichtbij gehoord.

Na een stukje omhoog te zijn gelopen bleek dat ze ergens achterin het dorp (achter Pension Salvenmooser) bezig waren, maar geen brand zo te zien. Zal wel een kelder zijn geweest.

Half uurtje later, hoorde petra de buurvrouw ons roepen. De FF staat in de tuin van het Sporthotel en het lijkt daar wel goed ondergelopen. Petra ging mee kijken, en kwam met schrik terug. Tussen ons en de tennisbanen van het sporthotel is een aarden wal opgeworpen van ongeveer 70cm, tussen de wal en de betonnen beschotting van de tennisplaatsen is daardoor een geul onstaan van ongeveer 140cm diep en 3 meter breed. De tuin van het SPorthotel stond dus onderwater en daardoor liep de geul helemaal vol met water... VEEEEEL water.. Ik moet zeggen dat ziet er toch wel gevaarlijk uit zoveel water. Je weet natuurlijk nooit of die dam het houdt, en mocht het over de dam lopen, dan staat wel onze kelder blank.

En daar staat dan wel, onze computers, onze administratie, stereotoren, wasmachine, droger, winterkleding, etc etc etc. heel veel spullen van waarde.
We zijn onmiddelijk begonnen met de duurste en minst vervangbare spullen (administratie + PC's vanwege data) naar boven te brengen. Hierna ben ik naar de FF gelopen die bij het sporthotel stonden om te vragen hoe de situatie is, en hoe deze zich zou ontwikkelen. Ze verzekerden dat het niet meer hoger zou worden en dat het water spoedig zou wegtrekken.

Op een gegeven moment kwam ik net naar buiten toen de verhuurder ook thuiskwam, en deze schrok ook wel, ze hadden dit een keer eerder meegemaakt, in 1998, ook tijdens een hevige onweersbui.

Hierna ben ik nog tot 0100 uur wakker gebleven en elk kwartier even buiten wezen kijken, en idd, het water zakte langzaam maar gestaag.... pffffff..

Spannende momenten alom.

De kelder is drooggebleven, mijn computer lijkt overleden, maar verder geen schade. Toch maar eens overleggen met de verhuurder om te bezien hoe we de kelder kunnen zekeren voor eventuele toekomstig hoogwater.

Paul