In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, augustus 30, 2005

Druk dagje

Vanochtend was ik om 7.00 uur al wakker omdat ik het zo vreselijk warm had in bed, dat ik geen zin meer had om te blijven liggen.
Na een verfrissende douche, eerst met Joris gaan ontbijten en daarna ben ik maar meteen aan de slag gegaan. Ik had nog een was liggen, dus die gedaan en tevens de stapel strijkgoed die er nog lag.
Tegen de tijd dat Paul uit bed kwam, was ik daarmee klaar.

Toen belde Joost om te vertellen dat hij vandaag met Paul naar de Ikea kon gaan om de bedbank te halen, dus om 9.30 uur ging Paul die kant op.
Ik heb toen eerst de huiskamer maar eens flink uitgemest, stofgezogen en gedweild, want de bedoeling was dat de bedbank maar in de kamer moest staan.
Nadat ik de was eindelijk weer eens buiten op het lijntje had kunnen hangen, ook de rest van het huis weer stofgezogen en gedweild, dat soort dingen moeten toch ook regelmatig gebeuren.
Het liep al tegen elf uur, dus tijd om het eten voor te gaan bereiden. Vandaag wilde ik kip maken in een wijn-roomsaus (hij eindigde met nog wat dragon erdoor), gekookte aardappels en sperziebonen. De laatste bleken er helaas niet tegen te hebben gekund, dat we ze zonder meer in de vriezer hadden gemikt dus waren niet meer eetbaar.
Erg jammer, maar goed het eten was toch lekker :)

Sabine en Joris hebben verder heerlijk buiten gespeeld, alleen kwam Joris nog op het idee om eens flink met m'n pakje slagroom te schudden om te kijken wat erin zat. Helaas voor hem en voor mij eindigde dat met het halve pakje slagroom dat overal door de keuken lag en ook nog een flinke scheut over Joris z'n hoofd. Je kunt je wel voorstellen hoe hij rook, dus alhoewel hij er echt geen zin in had, moest hij toch onder de douche om z'n haren te wassen. Dat was natuurlijk weer schreeuwen en spartelen, maar dat heeft jammergenoeg voor hem totaal geen nut bij z'n moeder. Het ging gelukkig nog vrij snel, zodat hij daarna nog heerlijk in bad heeft kunnen spelen.

Toen de kinderen en ik net klaar waren met eten, kwamen Joost en Paul er weer aan en hebben we het zaakje uitgeladen. Paul had ook nog bloempotjes en klimop meegenomen voor de plantenbakjes in het trappenhuis (staat erg leuk).
Paul en ik waren net begonnen met het in elkaar zetten van de slaapbank (en Paul was ondertussen ook maar gaan eten), toen er een plat tirools sprekende meneer van Tele2 Oostenrijk binnenkwam. Het eerste deel van z'n verhaal is ons totaal ontgaan, behalve dan dat hij van Tele2 was en dat wij veel te veel betalen bij Telekom Austria dus dat we toch unbedingt lid moesten worden van Tele2. Nu hebben wij in NL prima zaken gedaan met Tele2 dus dat vinden wij niet erg.
Hij kon Paul ook nog mooi wat adviezen geven voor het campingverhaal dat hij wil gaan beginnen, dus dat was ook weer mooi meegenomen.

Daarna eindelijk de bank in elkaar gezet en wat bleek......toch net 10 cm te groot voor de huiskamer. Dat wil zeggen, de bank past net niet tussen onze kasten in.
Het was ondertussen al zowat 3 uur en Joris wilde graag naar bed want hij was erg moe. Paul en Sabine zijn toen lekker naar het zwembad gegaan en ik ben naar de kelder gegaan om daar het onderschuifbed uit mekaar te halen, de zooi te stofzuigen en te dweilen (waar heb ik dat eerder gelezen) en vervolgens de bedbank weer uit mekaar te halen en naar beneden te verhuizen.
Toen ik bijna klaar was met het in mekaar zetten van het hele zwikkie werd Joris wakker en nadat hij een ijsje had gegeten, was meneer weer het mannetje en ging mamma wel even helpen met schroeven aandraaien. En mensen wat is dat kind sterk in z'n handen, echt heel erg leuk om dat samen met hem te doen.
Net toen we aan de laatste schroef wilden beginnen, kwamen Paul en Sabine ook binnen, dus die konden mooi onze verrichtingen bekijken.
Als finishing touch de matrassen erop en nu staat er hier beneden een prachtige slaapbank te prijken. Het ziet er goed uit en het ligt ook lekker, dus wij zijn zeer tevreden.

Na het avondeten (brood en backerbsensuppe) hebben we nog heerlijk genoten van het fantastische weer, want het is hier nu echt heerlijk zomers. Sabine en ik waren het volledig met elkaar eens dat het hier in Oostenrijk toch wel heel erg mooi is.

En nu dan eindelijk voor de nieuwsgierigen onder jullie een foto van ons huisje:

2 Comments:

At 31 augustus, 2005 20:30, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Petra,

Schitterend huis, heb je geen kamer over:-))
Hier is het ook al heel de dag zo warm, op dit moment (20.30 uur) zelfs nog 26 graden.

groetjes
Irene

 
At 31 augustus, 2005 22:02, Anonymous Anoniem zei....

Tsja, ik kan me slechtere plekjes op deze aardkloot voorstellen... Ziet er heel geinig uit. Nou nog een pak sneeuw en de kerstkaart kan gedrukt worden... :-)

 

Een reactie posten

<< Home