In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, augustus 26, 2005

Soms ben ik wat oenig moet je maar denken

Bedankt voor je commentaar Monique. Het is natuurlijk dom van me dat ik graafwerkzaamheden totaal niet in verband breng met de tunnel die door Brixen wordt gelegd. Eigenlijk elke grote werkzaamheid houdt hiermee verband (behalve dan natuurlijk de bouw van het appartementencomplex aan de dorpsstraat). De werkzaamheden aan de tunnel vlotten trouwens heel aardig. Het is ongelooflijk als je ziet in welk tempo zoiets uit (of liever gezegd in) de grond gestampt wordt. Ik geloof er inderdaad wel in dat het netjes op tijd klaar gaat zijn. En hard nodig is het. Als je hier op de stoep loopt dan raast het Fernverkehr als een stel idioten langs je heen. Je moet niet struikelen en dan half op de weg terechtkomen, want je leeft echt niet meer.

Paul heeft het gisteren trouwens erg naar z'n zin gehad op het BMW-open golftoernooi. Er waren allerlei sub-toppers aanwezig en een aantal daarvan heeft hij ook zien spelen. Zelf was hij meegelopen met de nederlander Robert Jan Derksen die na de 1e dag gedeeld 1e staat, dus dat was erg leuk om te zien.

M'n bovenbuurvrouw vroeg me of ik misschien zin heb om van september tot en met december 2x per week 's avonds op haar kinderen te passen, want ze gaat dan een opleiding doen. Ik heb gezegd dat ik dat wel wil doen, dus wie weet. Ze wacht natuurlijk ook nog even de andere sollicitanten af (ze heeft een advertentie gezet in het plaatselijke krantje en een briefje in het gemeentehuis opgehangen dus daar kan ook nog wel wat op komen natuurlijk). Gister aan het eind van de middag had ze pas 1 sollicitant gehad en die vroeg E 13,- per uur om op 2 kinderen te passen, waarvan de kinderen nog het grootste deel van de tijd in bed liggen. Beetje veel van het goede, vooral omdat m'n bovenbuurvrouw het echt weer niet zo breed heeft. Maar goed, ik ben benieuwd. Ik zal het vanzelf wel gaan horen of ze echt wil dat ik het ga doen.

Vanochtend hebben we eerst eens uitgeslapen (voor zover dat lukte) en toen rustig aan opgestart. We zijn ook maar eens op zoek gegaan naar een wc-borstel (die hebben we niet en is natuurlijk wel nodig), maar die blijken ze hier in het dorp niet te hebben. Die kun je alleen op bestelling krijgen bij een dure sanitair zaak hier in het dorp.
Nou, ik hoef geen vergulde of bij de rest van het interieur passende borstel, maar een doodgewone plastic borstel, verder geen franje. Het is me wat, wil je je spullen in het dorp kopen, hebben ze niets!
Verder naar de bank geweest en daar de sleutels gekregen van ons postvakje. Dan kunnen we op elk moment van de dag onze post ophalen of juist wegbrengen. Ideaal. Maar wat vooral ideaal is, is dat we dan in het winterseizoen binnen ons geld kunnen pinnen. Dan kunnen al die toeristen dat mooi buiten doen, kunnen zij in de rij staan en wij lopen gewoon lekker door, haha.

Nu net hebben we de kinderen in bed gemikt. Sabine heeft de halve nacht wakker gelegen van het hoesten en ook Joris was weer erg moe, dus het is echt nodig. Vooral omdat we vanavond (als het droog is) naar het dorpspleintje gaan, waar de muziekkapel samen met de rockband Jabberwalky een optreden geeft.
Elk jaar weer leuk om te zien en omdat Sabine ook helemaal weg is van de rockband natuurlijk nog eens extra leuk. De plaatselijke boerinnen zijn ook weer aanwezig met hun Brodakrapfen (gefrituurde deegflappen met een vulling van kaas). Ik vind de daarin aanwezige kaas niet om te eten (doet me een beetje denken aan camembert, ofwel zweetvoetenkaas), maar Sabine is er dol op en Joris vermoedelijk toch wel.
Nu nog hopen op een mooie avond, dan zijn wij alweer tevreden.