In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, september 02, 2005

Een mens blijft bbq-en

Daarom gisteravond ook geen nieuwe blog, want we zaten met de bovenbuurtjes en nog een andere buurman in de tuin.
Omdat het weer zulk mooi weer was, is Paul 's ochtends met de kinderen wezen zwemmen en 's middags zijn we met z'n allen minigolf gaan spelen. Dat wilde Sabine al heel lang en ik sla zelf ook graag zo'n balletje. Dus nadat we eerst een stukje gewandeld hadden als afleidingsmanouvre gingen we toch leuk minigolfen.
Helaas kon Paul er niet tegen dat ik zou gaan winnen, dus hij probeerde allerlei afleidingstactieken (daarin zeer geholpen door de kinderen), wat mij helaas de overwinning heeft gekost.
We hebben de volgende ronde gemaakt:
Paul 55
Petra 59
Sabine 84
Joris 99

Geen grote cijfers natuurlijk, maar leuk genoeg om te weten als we nog een keer gaan. Een mens moet per slot van rekening proberen om zichzelf steeds te verbeteren

Tussen de middag wisten we nog niet dat we 's avonds zouden gaan grillen, dus toen had ik een grote pan met pasta gemaakt (allerlei verschillende soorten, ik had zoveel restjes) en daar een heerlijke tomaten/groentensaus voor gemaakt, aangevuld met een klein handje spekjes. Vers geraspte parmezaan erover en wij waren weer gelukkig.
Ons bovenbuurmeisje trouwens ook, want die stond maar te draaien bij ons. Dus ik vroeg of ze mee wilde eten, maar ze had geen bord en hoefde er ook geen van ons zei ze. Toen ze even weg was geweest, kwam ze terug met de mededeling dat ze van mamma met ons mee mocht eten als ze het netjes zou vragen. Leuk toch. Dus wij hebben een stoel bijgeschoven, bord en bestek gehaald en het kind heeft heerlijk mee zitten smullen. Dat kwam trouwens ook goed uit, want ik had net wat teveel gemaakt en dat was voor haar weer precies genoeg. Waren we allemaal blij.
Tijdens het eten werden we door de bovenbuurvrouw uitgenodigd om mee te bbq-en en daar hebben we dus ja op gezegd.

Het was erg gezellig en toen we om half elf wegens de kou (tja het koelt hier 's avonds nou eenmaal flink af) naar binnen gingen, waren we allemaal voldaan. Het eten was vrijwel op gegaan en op het eind moest er natuurlijk een glaasje schnaps naar binnengewerkt worden. Dat plus het feit dat er bij het hotel naast ons weer zo'n verkeerde feestzanger uitgebreid z'n best zat te doen, zorgde bij ons in ieder geval voor een vrolijke avond.