In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, september 03, 2005

Grote schrik voor Sabine

Het was weer een lekkere dag vandaag. Redelijk lekker weer. Op tijd de was onder het dak gezet toen er regen dreigde (ik was ongeveer 30 seconden voordat de regen naar beneden kwam klaar met het weg zetten van m'n wasrek), verder lekker rustig aan gedaan.
Joris en Sabine hebben tussen de middag warm mogen eten bij buurmeisje Sabrina. Paul en ik waren even boodschapjes doen en toen Paul de kinderen om 13.00 uur ging halen (volgens afspraak) bleek dat ze al gegeten hadden. Ze hadden het in ieder geval erg naar hun zin gehad.

Vanavond eenvoudig rijst met groenten en in stukjes gesneden worstjes gegeten en toe lekker ijs. We hadden geen zin om iets moeilijks te maken vandaar.

Na het eten zouden Sabine en Paul nog even lekker een stukje gaan fietsen, maar binnen 2 minuten was Sabine alweer thuis. Ze was helemaal in de war, maar uit haar verwarde verhaal begreep ik dat ze had gezien dat de kat die hier altijd rondloopt overreden werd. Eerst door 1 auto en ook de volgende reed er dwars overheen. Recht voor haar ogen, dus ze is erg geschrokken.
Wat ook vervelend was, is dat Paul ondertussen met een mevrouw uit het dorp mee was gereden naar de dierenarts in Westendorf. Die mevrouw had niet zo'n bak om een kat in te vervoeren dus ze was bang dat het dier in de auto rond zou gaan lopen springen.
Paul vertelde al dat het goed was dat hij was meegegaan, want dat was precies wat de kat had geprobeerd.

Het gaat nu weer beter met Sabine, maar ik ga haar vanavond wel een beetje in de gaten houden, want het is natuurlijk wel een grote schrik voor zo'n klein meisje.