In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 16, 2005

Hagedisje

Vandaag hebben we er een lekker rustig dagje van gemaakt. Tot een uur of kwart voor acht uitgeslapen en vervolgens heel rustig aan met de dag begonnen. Eerst nog de laatste formule 1 race van het seizoen gekeken en vervolgens wat gerommeld.
Ook een klein cakeje gebakken met als vulling appelmoes erin. Het was een probeersel en smaakte prima. Eindelijk eens een stuk koek van een fatsoenlijk formaat, zodat we niet allemaal 2 stukken koek moesten opeten (met bijbehorende calorieën).

Paul heeft nog aan de homepage zitten werken en daarna zijn we met z'n viertjes naar de zwijntjes gelopen om onze grote zak appelschillen (van de appelmoes) daar te brengen. Het blijft prachtig om te zien hoe de grote baas al knorriger wordt naarmate de stapel voedsel kleiner wordt. En een hoop jonge zwijntjes dat er rondlopen! Toen gingen we rustig aan richting huis en vlak bij restaurant Fisherstadl zag ik ineens een klein bruin hagedisje op de grond zitten. Het beestje was ongeveer 4 cm groot. Sabine probeerde het te pakken (nadat ze eerst had geroepen dat ze dat niet durfde) en had het beestje bij de staart te pakken. Maar zoals de meesten van jullie wel zullen weten, brak die staart natuurlijk meteen af. Gelukkig kreeg ze 'm daarna bij z'n middel te pakken en toen heeft het nog even bij Joris en Paul op hun handen gezeten. Erg leuk gezicht moet ik zeggen en ook erg leuk om te zien zo'n klein beestje.

Daarna hebben de kinderen bij de Badesee nog heel even in het speeltuintje mogen spelen, waarna we weer snel naar huis zijn gelopen. Het was ondertussen al tegen 1 uur aan het worden en Paul en ik hadden honger.
Na het eten zijn Joris en ik gaan slapen en Paul en Sabine buiten in het zonnetje gaan liggen. Paul werd wakker van de kou, z'n lijf lag helemaal in de schaduw en dan is het ineens niet meer zo lekker warm buiten.
Sabine en Paul zijn toen weer lekker gaan fietsen, terwijl Joris en ik nog lagen te snurken.

Toen ze weer thuiskwamen (en Joris en ik ondertussen ook weer uit bed waren) zijn we nog lekker buiten in het zonnetje gaan zitten.
Vanavond heeft Paul fish and chips gemaakt en dat ging er prima in moet ik zeggen. Alhoewel ik wel blij ben dat ik morgen weer ga trainen, want ik vrees dat er dit weekend nogal wat calorietjes bij zijn gekomen.