In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, november 11, 2005

visitekaartjes, burgemeester en rommelmarkt

Vanochtend heeft Paul eerst Joris naar school gebracht (Sabine was al alleen gegaan) en is vervolgens naar het gemeentehuis verdergelopen (dat is toch zeker een stuk of 20 stappen van de peuterspeelzaal vandaan) om daar te kijken of hij een afspraak met de burgervader kon maken.
Hij was nog net niet binnen, maar Paul mocht even wachten en dan zou de dame van de balie het wel even vragen.
Nog geen 5 minuten later kwam de burgemeester Paul al vragen of hij binnenkwam en natuurlijk was hij erg benieuwd wat Paul kwam doen. Paul heeft onze hele situatie uitgelegd, ook dat hij een eigen bedrijfje is begonnen en wat hij allemaal voor werk doet. De burgemeester vond ons erg moedig, hij zou het nooit durven naar een land gaan waar hij de taal niet van beheerst. Ook vertelde hij over het programma dat ze op het gemeentehuis gebruiken en dat ze eigenlijk altijd bij die leverancier bestellen. Voor ons belangrijk om te weten, maar goed de goede man sloot ook niet uit dat ze in de toekomst ook van Paul z'n diensten gebruik willen maken. We zijn nu in ieder geval bekend bij het gemeentehuis en dat is het belangrijkste.
Natuurlijk kwam ook de vraag naar het visitekaartje weer, maar helaas, die was nog niet binnen om acht uur vanochtend.

Paul ging daarna door naar Joost om daar weer verder te helpen en om half elf kon ik hem bellen met de verheugende mededeling dat de visitekaartjes binnen zijn. Paul kwam om iets over half twaalf binnenstormen om z'n visitekaartje op te halen en daarna meteen door om Joris op te halen.

Sabine ging na het middageten meteen door naar Sabrina. Sabrina speelt namelijk gitaar en dat lijkt Sabine ook wel wat. Ze heeft daar mogen spelen en volgens eigen zeggen speelde ze natuurlijk al heeeeeel erg goed :)
Om kwart voor twee stonden Paul, Joris, Anita, Lydia en ik klaar om naar de rommelmarkt in Kitzbühel te gaan. Anita wilde nog kijken voor zo'n rugdrager voor Lydia, want met de wagen de berg op beperkt toch heel erg de wandelmogelijkheden en wij wilden gaan kijken voor wat kleding en speelgoed.
Snel Sabine gebeld want die wilde ook mee. Sabine vond daar op de beurs nog een skihelm. Paul en ik vonden de kleur blauw niet zo mooi, maar Sabine vond 'm prachtig en omdat het ding maar een tientje moest kosten, hebben we 'm toch maar gekocht.
Verder nog een stapel boeken voor Sabine en voor Joris, nog 2 warme winterbroeken voor Sabine, 1 stel laarzen en 1 stel rollerskates voor Sabine, ook vond Sabine nog een truitje en Joris vond nog een prachtige roze barbie piano en een roze fototoestel (wat een soort lampje blijkt te zijn) voor zijn kerstkado. Nou ja, als het kind dat zo graag wil, dan moet het maar.

Er stond ook nog een stel goede ski's voor maar 10 euro, maar ja, we hebben allemaal al skies en we wisten ook niet zo snel wie we er een plezier mee konden doen (het was voor een vrij lang persoon) dus die hebben we maar laten staan.
Natuurlijk ook een hoop zooi of veel te hoog geprijsde waren, maar die laten we dan ook vakkundig staan.

Om 3 uur waren we alweer thuis en toen hadden we tot half vijf even rust. Paul ging snel weer naar Joost om verder te gaan met de isolatiewerkzaamheden en ik mocht fijn ruzieënde kinderen uit mekaar houden.
Om half vijf kwam Anita Lydia brengen, want ze moest met Linda naar de kerk voor het sint Maarten feest van de Kindergarten. Om iets over half zes kwamen ze weer terug en moest Anita in een noodvaart verder naar haar cursus. Even daarvoor was ook Sabrina al aan komen waaien en daar we toch pizza aten, hadden we deze avond 5 kinderen te eten. Dat ging erg goed, ze hadden duidelijk erg honger.

Om kwart voor zeven de jongste telg naar bed gemikt en om zeven uur volgde de rest. Gevolg: wij zitten sinds half acht heerlijk rustig zonder gemekker achter de pc.
HOERA!