In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, november 08, 2005

Lekker weg in eigen land

Het was vandaag de hele dag lekker weer. Stralend zonnetje en met een jas aan heel erg fijn. Toen vanochtend Katrin kwam met het verhaal dat zij Linda vandaag uit school zou halen en mee zou nemen naar het ziekenhuis, bedacht ik dat wij ook wel iets leuks konden gaan doen.
Dus een paprika plaatkoek gebakken, fruit ingepakt, limonade, wijntje en biertje mee en wij in de auto naar Aschau. Dat is een klein plaatsje achter Kirchberg. Het ligt achter in het dal, bij een groot natuurgebied. Daar hebben wij als eerste een plekje bij de rivier opgezocht om daar lekker te eten.
Onze fles limonade natuurlijk in de rivier om koud te blijven, stenen zoeken en natuurlijk ook lekker stenen gooien.


Daarna zijn we naar het watervalletje gelopen. Ook een leuk tochtje om te doen, niet te ver, maar wel mooi. We konden het weer niet laten om ook even van het pad af te wijken en langs de rivier te lopen, dat blijft toch ook altijd leuk.


Bij de waterval aangekomen het enigszins stijle pad naar beneden bedwongen en daar nog wat leuke foto's geschoten.





Op de terugweg ging Joris ongelooflijk op z'n plaat en toen ik voor wilde doen wat hij precies verkeerd deed, ging ik ook (Paul had m'n bedoeling niet begrepen en in plaats van me op te vangen, stapte hij opzij, au au au).
De kinderen mochten van ons nog in het speeltuintje daar spelen, maar helaas was die al vrijwel helemaal ontmanteld in verband met de komende winter.
Weer de mooie weg terug gereden en thuisgekomen is Sabine haar huiswerk gaan maken en zijn Joris en ik een slaapje gaan doen. Ik voelde me namelijk helemaal niet zo lekker (nu nog steeds niet), dus misschien dat Sabine mij gisteren heeft aangestoken. Die was toen op school helemaal niet goed geworden en ik voel me eigenlijk net zo als zij gisteren beschreef.

Tegen half zes kwam Linda ook weer thuis; degenen die honger hadden hebben nog wat brood of fruit gegeten en om half acht het hele zooitje naar bed gedirigeerd. Om problemen te voorkomen is Joris meteen maar in mijn bed begonnen, dus die leggen we straks ook weer lekker over.

In tegenstelling tot wat de weerberichten van gisteren vertelden, wordt het morgen niet nevelig (nou ja, dat zeggen ze vandaag) maar weer mooi weer.
Dus na school stappen we met z'n allen in de trein, met de Jausen mee en gaan we Anita en Lydia in het ziekenhuis verrassen met een lekkere hap. Morgenochtend eerst Anita maar bellen of zij dan zorgt voor een mooi plekje.

Ik ga nu even zoeken of ik iets lekkers kan vinden om morgen mee te nemen. Hopelijk kunnen we straks ook de foto's van vandaag er nog op zetten, anders wordt dat morgen.