In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, december 22, 2005

Arbeit und mehr

Vanochtend was Sabine nog steeds flink koortsig dus naar school mocht ze niet van me. Joris wel en die had daar flink de pee in. Tja, je zus zal maar 'lekker' thuis mogen blijven en jij niet, dat valt tegen!

Paul en ik hebben Joris om iets over achten naar school gebracht en zijn daarna doorgereden naar Wörgl, waar Paul voor een klant het een en ander moest kopen. Ook nog even bij de Penny en de Hofer gestopt om nog wat kleine inkoopjes te doen.
Bij de Penny markt was Paul z'n favoriete biertje weer in de aanbieding dus daar hebben we 4 trays van ingeslagen. Per slot van rekening bederft het spul niet zo snel en tegen die tijd gaat het waarschijnlijk wel weer in de aanbieding.
Als ik het goed heb onthouden, is dit bier ongeveer 1x in de 2 tot 3 maanden in de aanbieding. Zo lang redden we het vermoedelijk wel met deze voorraad.

Thuisgekomen eerst wat spulletjes opgeruimd en vervolgens ben ik naar de Volksschule gegaan om Sabine's huiswerk voor de vakantie op te halen. Nog even met meester Thomas doorgesproken of het verstandig is om Sabine morgen wel bij het kerstfeest te laten komen. Ze gaat in ieder geval niet naar de gymnastiek morgenochtend, misschien dan om 9.00 uur naar de kerstviering van de klas en tegen kwart voor 10 gaat de rest van de klas naar de kerkdienst en dan neem ik Sabine weer mee naar huis.
Ik denk niet dat het echt verstandig is om een kind met koorts in die koude kerk te laten zitten.

Vervolgens Joris opgehaald en naar huis gelopen. Paul was ondertussen op de camping bezig met het installeren van een router, zodat hij het hele zwikkie op afstand kan gaan beheren. Dan hoeft hij niet elke keer naar de camping te gaan als er iets mis is, maar kan vanaf huis kijken hoe het allemaal gaat.
Vervolgens een broodje met kaas (uit de oven) gegeten en de kinderen in bed geschopt. Sabine wilde wel slapen, maar helaas maakte Joris er een zooitje van, dus na een uur heb ik ze maar uit bed laten komen, want van slapen kwam er toch niets.

Paul is ondertussen naar een klant waarvoor hij een laptop in mekaar heeft gezet. Daar gaat hij ook nog een netwerkje maken zodat dochterlief voor wie de laptop bestemd is, vanuit haar kamer en de huiskamer ook gewoon kan internetten met dat ding.
Ik heb de administratie weer bijgewerkt; er liggen 2 rekeningen klaar om verzonden te worden en ik heb er weer 4 betaald.

Van de laptop ging Paul weer door naar de camping, want daar was ondertussen de aansluiting veranderd. Van een business speed naar een business pro aansluiting. En daarvoor moet natuurlijk weer een nieuw modem komen. Dat is bij AON vragen om problemen en jawel, ook nu weer problemen. Sinds de monteur langs is geweest (alles doet het hoor meneer, ik heb het gecontroleerd) doet niets het meer!

Als avondeten lekker makkelijk kaasspätzl gemaakt. Heerlijk simpel, met tomaat en komkommer als groenten erbij. Smaakte weer prima moet ik zeggen. De kinderen gingen zomaar vrijwillig om kwart over zeven zelf naar bed (misschien dat het toch iets te maken had met het feit dat we net daarvoor boos waren geworden over de hoeveelheid puinhoop die ze weer hadden gecreëerd), maar helaas helpt dat niets, want slapen doen ze nu nog niet, snif.

Natuurlijk zou Paul teruggebeld worden door AON en natuurlijk is hij tot nu toe weer niet teruggebeld. Echt een baggerservice daarzo. En je klacht kun je natuurlijk nergens kwijt, want de betreffende afdeling heeft geen open lijn naar buiten, dat gaat allemaal via de vriendelijke mensen van de helpdesk waar je niets aan hebt, want ze kunnen niets behalve je verzoek weer via een formuliertje doorgeven dat waarschijnlijk pas na de kerstdagen behandeld gaat worden.
Ondertussen zitten er op de camping wel mensen te wachten die betaald hebben voor hun internet aansluiting. Er staat weliswaar in de voorwaarden dat Brixnet niet verantwoordelijk is voor dit soort zaken, maar ja, je wordt er natuurlijk wel op aangekeken.
Ongelooflijk, maar AON geeft bij ons echt alleen maar problemen.