In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 14, 2005

opruimeritis en lang verwacht en nu gekregen

Vandaag mocht Joris nog een dagje thuisblijven. Het ventje zag zo bleek vanochtend. Maar ik kan je vertellen dat hij morgen gewoon weer naar school mag (grumbl).
Hij heeft echt de hele dag achter me aangelopen, ik kon geen stap doen of daar stond meneer weer achter me. En dat is lastig als je 1 van je zeldzame opruimbuien hebt, wat ik je brom.

Paul mocht vanochtend aan de slag bij iemand die hij in de kabelbaan had ontmoet. De moeder van een jongetje bij Joris uit de slag. Zij en haar man doen de adminstratie en verzorgen alle andere rompslomp voor verenigingen van eigenaren. Er moet een laptop opnieuw ingericht worden en een netwerkje gemaakt enz enz. Paul heeft ingeschat dat het een uurtje of 3 tot 4 werk oplevert. Toch weer leuk. En wie weet wat er daar in de toekomst nog inzit, want ze schijnen behoorlijk aan het groeien te zijn als ik het goed heb begrepen.

Toen Sabine thuiskwam had ze een natte broek en wilde daarom even lekker douchen, dat eindigde natuurlijk met Joris samen in bad. Paul en ik hebben daarom maar onze warme prak gegeten toen de kids in bad zaten, want die wilden er nog niet uit en Paul moest om 13.00 uur weer op de camping zijn omdat er een technicus van Telekom zou komen. Nou, mooi niet dus. Paul heeft de hele middag voor Jan Lul zitten wachten en is uiteindelijk om iets over vieren maar naar huis gekomen om de spullen op te halen voor de auto. Die was namelijk wel klaar vandaag.
Gelukkig wilde Gonnie de Pater met Paul meerijden zodat ik bij de kids kon blijven en zij haar eigen auto weer mee naar huis kon nemen.
Toen Paul om iets voor zessen weer thuis was, heeft hij meteen weer Telekom gebeld en verteld dat hij toch niet echt blij kon zijn met de gang van zaken. Toen hij al een klein kwartier in de wacht hing, ging hij met z'n telefoon zitten spelen en verbrak daardoor de verbinding. Helaas zijn ze niet zo klantvriendelijk dat ze even terugbellen dus we hebben nog steeds niet gehoord hierover. Maar blij zijn we er in ieder geval niet mee. Het moet met de kerst verdikkie volledig operationeel zijn en dat gaat op deze manier niet lukken natuurlijk.

Verder was vanochtend ook de bestelde laptop voor een klant gekomen. Deze moet ingericht worden en Paul hoopt het ding morgenavond of vrijdag af te leveren. Dat is prima, want ze wilden deze graag voor de kerst hebben en dat is dan bij deze hopelijk gelukt.

Op dit moment zit Paul weer bij een bijeenkomst. Dit keer iets door het tourismusverband georganiseerd en daar wij ook een uitnodiging hadden gekregen en ook iets van E 30,- hebben betaald daaraan (dacht ik toch) heeft Paul besloten om ook daar maar eens te gaan kijken. Info kunnen we niet genoeg krijgen en ook je gezicht laten zien is nu eenmaal ontzettend belangrijk als je klantenkring op dit moment nog volledig hier in het dorp zit.

Zelf heb ik net op het internet gezocht naar bladmuziek voor de panfluit en ik heb zowaar nog wel wat gevonden ook. De stukken speciaal voor panfluit zijn voor mij nu nog te moeilijk, maar ook voor de blokfluit staan er leuke dingetjes op en daarvan kan ik er een aantal al leuk spelen.
Dus net hier voor de monitor met panfluit gaan zitten en maar spelen. Toch weer fijn een uurtje geoefend. Met de 20 minuten die ik vanochtend nog enigszins heb kunnen oefenen is dat toch goed om te doen. Misschien leer ik het dan ooit toch nog eens, haha.