In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, december 13, 2005

Maandag 12 december 2005

Gisterochtend eerst een lekkere griesmeelpap gekookt voor ons allemaal. Dat is toch wel erg lekker met dit koude weer.
Daarna heeft Paul Sabine naar school gebracht en ik heb samen met Anita de kleintjes weer naar school gereden.
Anita en ik gingen vervolgens weer naar de sportschool, waar ik me weer erg heb uitgesloofd, maar het is toch wel lekker om te doen.
Paul ging weer skiën met Koen en Wim.

Sabine is meteen aan haar huiswerk gegaan toen ze thuiskwam (ik was ondertussen Joris weer ophalen) en heeft dat in een flink tempo gemaakt. Paul bleef boven eten, dus wij aten met z'n drietjes weer pasta met pastasaus à la Paul en een bakje vruchtenyoghurt toe.

Toen ben ik met Joris in bed gaan liggen om te zorgen dat meneer z'n zo broodnodige slaap kreeg. Helaas duurde het nogal een tijd voordat hij in slaap viel, dus ik heb het vertrek van Sabine en Koen niet helemaal meegekregen.
Sabine en Koen gingen namelijk samen snowboarden. Helaas voor Koen alleen op het oefenveldje, want onze dochter is nogal eigenwijs en luistert dus niet zo ontzettend goed. Maar Sabine had het ontzettend naar haar zin gehad, vooral toen ze een beker warme chocolademelk en een stuk taart voorgezet kreeg van Koen :)

Joris en ik waren ondertussen om half vier opgehaald door Katrin om samen een kerstboom te gaan kopen bij de OBI in St. Johann. Katrin had ons namelijk ernstig afgeraden om hier in het dorp een kerstboom te kopen. Volgens haar veel te duur en ook nog eens niet zo goed als de bomen bij de OBI.
Daar duurde het nog een tijd voordat Katrin een boompje had uitgezocht, want omdat ze niet zoveel ruimte heeft in het kantoortje (waar de boom dus komt te staan) moest ze een klein en smal boompje kopen. Ik zei al tegen haar dat ze het boompje dan toch gewoon een beetje bij moet snijden, maar dat duurde even voordat dat tot haar doordrong, haha.
Ondertussen liet dochter Sabrine ook nog eens een pot houtlijm op de grond vallen waardoor dat ook nog eens opgeruimd moest worden. Gelukkig door de zeer vriendelijke medewerkster van de OBI. Toen moest er natuurlijk nog een nieuwe pot lijm komen en kwam Katrin ook nog eens een vriendin tegen, dus er moest even flink bijgepraat worden. Joris en ik hadden dat laatste gemist en stonden buiten al op haar te wachten.
De Hofer moest daarna ook nog met een bezoekje worden vereerd dus voordat wij weer thuis waren, was het half zes geweest. Paul vroeg zich ondertussen af waar wij waren en omdat ik de mobiel helemaal niet had horen gaan, kon ik hem dus ook niet vertellen waar we waren.

Uiteindelijk hebben we de boom nog in z'n waterpot gezet na 'm een uurtje bij te hebben laten komen. Om kwart voor acht de kids weer naar bed gebonjourd en vervolgens samen lekker naar Eurosport zitten staren. Er waren snookerkampioenschappen en dat vinden we zo nu en dan wel eens leuk. Ondertussen lekker samen zitten kletsen en toen was het weer zo 10 uur en wilden wij ons bed weer in. Zeker voor Paul was het weer een vermoeiende dag geweest, zo de hele dag op de piste.

De auto was ondertussen helaas nog steeds niet klaar. De garage had nu het verkeerde onderdeel opgestuurd gekregen, maar we mogen 'm wel komen ophalen, dan wordt er gewoon een afspraak gemaakt om het gebrek te verhelpen.
Ach, vinden wij ook goed.